Zenéről és linképítésről is beszélgettünk a barátokkal

A világ folytonos változásban van, és ez a változás egyre dinamikusabb. A minap pontosan ez volt a téma a baráti társaságunkban. Elsőként a zenéről esett szó, hogy milyen zenéket hallgattunk régen és hogy mennyire megbecsültük azt, ha hozzájutottunk egy lemezhez vagy kazettához. Manapság már teljesen más a helyzet, az információk pillanatok alatt eljutnak a világba. Sőt, ma már a kínálat is igencsak széles és sokszor a minőség, az érték elvész ebben a széles kínálatban. Hogy régebben könnyebb vagy nehezebb volt-e a zeneiparban érvényesülni, az persze nézőpont kérdése.

Linképítés – erről is beszélgettünk és arról, hogy mi mindenre lehetünk képesek az internet segítségével. Szerintem sokan elképzelni sem tudják, hogy milyen nagy jelentősége van az online jelenlétnek. Az online felületekkel tehát igenis törődni kell és sajnos van olyan, hogy hiába a kiváló honlap, ha egész egyszerűen nem találnak ránk a vásárlóink.

A linképítés pedig pontosan erre a problémára kínál megoldást. Ugyan ki ne szeretne a Google találati lista első helyén szerepeli a számára fontos kulcsszavakban? Az emberek ugyanis ha keresnek valamit, javarészt a Google-t használják és bizony a legtöbbször csak az első, vagy első két oldalt nézik meg. Ezt én magam is megtapasztaltam már saját magamon is, hisz úgy véljük, hogy az első két oldalon vannak a releváns információk, azok a helyek, ahol választ kapunk a kérdéseinkre, ahol megtaláljuk az általunk keresett szolgáltatást vagy terméket. Miért is lapoznánk akkor tovább?

A Keresőben Első pedig a linképítés során ezt vállalja, hogy a Google találati lista első oldalán lesz megtalálható a vállalkozás. Ráadásul ezt 100 százalékos pénzvisszafizetési garanciával vállalják. A Keresőben Első kizárólagossággal dolgozik, tehát az iparáganként egyetlen ügyféllel és vállalják az akár 3000 százalékos forgalomnövekedést a weboldalon.

Linképítés témájában érdemes megnézni, hogy milyen is a vásárlók magatartása, hogy hogy lehet eljutni a legkönnyebben hozzájuk. Persze mindenkinek jó érzés, ha nő a weboldala forgalma, de az is fontos, hogy ez a forgalom releváns legyen, tehát azok keressék fel a weboldalt, akik vásárolni szeretnének valamit.

A weboldal forgalomnövelésének számos eszköze van, hirdethetünk a Google organikus találati listáján, a Google Display hálózaton, akár a közösségi média felületeken keresztül is és még mindig ott a hírlevél-szolgáltatás. Ezek azonban mind azt jelentik, hogy mi megyünk az ügyfelekhez, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet.

A linképítés pedig arról szól, hogy az ügyfelek jöjjenek el hozzánk. Tehát amikor azt keresik, amit mi tudunk nyújtani, akkor találjanak ránk. És ez bizony még mindig a Google találati lista 1. oldalát jelenti. A linképítésnek tehát az a célja, hogy ha a számunkra fontos kulcsszavakat beírja valaki a keresőóriásba, akkor a mi cégünk az első oldalon jelenik meg. Egész egyszerűen hangzik, nem igaz?

Linképítés

A háttérben azonban bonyolult folyamatok zajlanak, melyekből kiderül, hogy ez az egész linképítés nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hangzik. Ahhoz, hogy a cégünk előrébb kerüljön a Google találati listájában, több dolog is szükséges. A Google-nak is az a célja, hogy a lehető legrelevánsabb információkat nyújtsa a felhasználóknak. Ezt pedig úgy lehet elérni, ha azokat a találatokat helyezi az első helyekre, amelyekre több más weboldal is hivatkozik. Minél több link mutat az oldalunkra, a Google annál megbízhatóbbnak tekinti a weboldalunkat és annál előrébb fogja azt sorolni a találati listán. Igen leegyszerűsítve így néz ki a linképítés.

Amelyben a Keresőben Első profi szolgáltatást nyújt. Az egész egy igen bonyolult folyamat, számos kutatás, vizsgálat előzi meg, hogy sikeres legyen a végeredményt. Fontos az is, hogy milyen a weboldalunk, hogy megfelel-e a kritériumoknak, hogy SEO szempontokból hogy is állunk. A kulcsszavak kutatására is igen nagy hangsúlyt kell fektetni, és azt is meg kell nézni, hogy hogy áll a konkurencia.

A Keresőben Első pedig mindezt magas minőségben, profi szakemberekkel vállalja. Így a linképítés valóban hatékony lesz és a honlapunkra azok érkeznek majd, akik nagy valószínűséggel igénybe fogják venni a szolgáltatásainkat, vásárolni fogják a termékeinket.

Jó volt egy kicsit ilyen témákról is beszélgetni. Persze a zene is fontos része az ember életének, de a munka is az. Ha pedig saját cégünk van, érdemes tisztában lenni azzal, hogy mi is az a linképítés.