Elromlott a radiátor a próbateremben, de már minden rendben

A barátaimmal néha összejárunk zenélgetni. Nem mondanám, hogy túlságosan komolyan űzzük az ipart, mert eddig csak néhány saját számunk jelent meg. Amatőr kis zenekar vagyunk, de mindannyian nagyon szeretjük csinálni, és nem tervezzük abbahagyni a közeljövőben. Én gitározok, a legjobb barátom pedig énekel, de van dobosunk és billentyűsünk is. Édesapámnak van egy kisebb pincehelyisége, amit átengedett nekünk, hogy próbateremként használjuk. Fűtéssel, hangszigeteléssel és minden extrával is el van látva, úgyhogy egész évben kényelmesen zenélhetünk ott – kivéve, amikor nem működik a radiátor, mert a múlt héten bizony ezzel a problémával néztünk szembe.

Apu vette észre, amikor fel akarta csavarni odalent a fűtést, hogy csöpög a radiátor. Azzal fogadott, hogy a mai próbát bizony el kell halasztanunk, hacsak nem akarunk megfagyni. Én persze ebbe nem törődtem bele, inkább rögtön elkezdtem valami megoldást keresni. A többi tagot is kérdeztem chaten, és az egyikük ajánlotta a vízszerelés.net nevű oldalt, akiket az ehhez hasonló vészhelyzetekben is bátran lehet keresni. Az oldal neve először megtévesztő lehet, ugyanis ők korántsem csak vízszereléssel foglalkoznak. Három évtizedes tapasztalatukkal készen állnak a csatornázástól kezdve a duguláselhárításon át a miénkhez hasonló, fűtéssel kapcsolatos problémák megoldásáig mindenre.

Gyorsan fel is hívtuk őket a honlapon feltüntetett telefonszámon, és izgatottan vártuk, hogy valóban kijönnek-e az ígért néhány órán belül. Örömmel jelentem be, hogy a vízszerelés.net ebből a szempontból teljesen megbízható. Nagyon gyorsan kijönnek házhoz, amennyiben Budapesten vagy Pest megyében laksz, és már meg is kezdik a munkát.

A weboldalukon is olvastam, és sajnos a saját tapasztalat is azt mutatja, hogy bizony sok csaló is működik ezen a területen, akik maguk sem tudják, hogy pontosan mit csinálnak, és csak még nagyobb bajt okoznak, mint amekkora eredetileg volt. Mindenképp el akartuk kerülni az ilyesfajta pénzkidobást, úgyhogy nagyon bíztunk abban, hogy a vízszerelés.net szakemberei valóban azok, akiknek mondják magukat. Egyébként az oldalukon leírtak szerint minden elvégzett munkájukra garanciát vállalnak, tehát attól nem igazán féltünk, hogy elmennek, mint akik jól végezték dolgukat, a probléma pedig továbbra is fennáll majd. Ilyen esetben bizony kénytelenek lettek volna újra kijönni.

Ők azonban valóban profik, és ez a munkavégzésükön is meglátszott. Nem 10 percig tartott a javítás, de az legalább alapos és hatékony volt. Szerencsére azért túlságosan hosszúra sem nyúlt, így kicsit megkésve bár, de meg tudtuk tartani a zenekari próbánkat a jól felfűtött helyiségben.