Zenéről és gyógyszerekről beszélgettünk a váróban

Utálok fogorvoshoz járni. Nem elég, hogy emiatt kell havonta egyszer hamarabb elmennem a szeretett munkahelyemről (hiszen az én kerületemhez tartozó fogorvos csak délután négyig rendel), még ülhetek is órákig tétlenül, mert rendszerint hatalmas csúszás szokott lenni. Gondolkoztam már azon, hogy ilyenkor jó lenne, ha telefonról folytatnám a melót, és online becsatlakoznék az amúgy kihagyott meetingekbe, de sajnos a fogdokinál készenlétben kell lenni, hátha az asszisztens az én nevemet kezdi el kiabálni, és sorra kerülök végre.

Jobb híján tehát olvasgatni szoktam a fogorvosra várva, például a kedvenc zenei magazinomat. Így történt tegnap is, egy váratlan fordulattal megspékelve: a velem szemben ülő hölgy megszólított, hogy elmondja nekem, hogy felismerte a zenei magazin címlapján szereplő együttest. Nagyon meglepődtem, mert nem olyan nőnek tűnt, aki heavy metált hallgat szabadidejében, de a külső sokszor csalóka. Szóval beszélgetni kezdtem vele, és egyik téma követte a másikat, szinte egy másodpercre se volt csend a váróban, mert mindig volt valami újabb és újabb mondanivalónk egymásnak. Így történt az is, hogy megkérdeztem tőle, mit dolgozik, mire ő elmondta, hogy nemrég vették fel egyetemre, úgyhogy most épp semmit. Szakmaváltás kellős közepén van, tette hozzá. Ez nagyon érdekesnek hangzott, úgyhogy természetesen megkértem rá, hogy fejtse ki bővebben.

A hölgy elmesélte, hogy általános iskolában tanít biológiát és fizikát, de nagy álma, hogy gyógyszerész legyen, ezért megy vissza ő maga az „iskolapadba”. Várja az egyetemet elmondása szerint, bár ijesztő is lesz, mert a gyógyszerészeknek nagyon sokat kell tanulniuk, és nehéz vizsgákat kell írniuk. Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért akar gyógyszerész lenni, azt mondta, hogy azért, hogy ő is megkönnyítse az emberek mindennapjait, mint ahogyan neki is mindig segítenek a gyógyszerészek.

Megmutatott nekem egy oldalt, ahonnan sűrűn rendel, hogy megelőzzön vagy kezeljen betegségeket. Ez a prevenciopatika.hu/213-gyogyaszat volt. Webfejlesztőként hamar megállapítottam, hogy egy nagyon alaposan megtervezett, profi módon kivitelezett oldalról van szó. Nem csupán a színek voltak nagyon harmonikusak és kellemesek a szemnek, hanem a navigáció is könnyű volt: a prevenciopatika.hu/213-gyogyaszat-on ugyanis szép piktogramok segítik a kiigazodást a látogatóknak. Kifejezetten nagy segítségnek bizonyul, hogy különböző testrészek, panaszok szerint lehet válogatni a termékek közül, tehát könnyen rálelhetünk a számunkra hasznos készítményekre pillanatok alatt. Akár allergiás problémáink vannak, akár megfázással, akár érrendszeri betegséggel küzdünk, akár csak megfelelő krémet keresünk száraz arcbőrünkre, a kategóriák szerint szétválogatott aloldalak nagy segítséget jelenthetnek számunkra.

Sokat segít a betegségek megelőzésében, ha az immunrendszerünket erősítjük. Ezt a helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és az elegendő alvás mellett étrendkiegészítőkkel, vitaminokkal, vagy kifejezetten immunerősítő készítményekkel is megtehetjük a maximális hatás elérése érdekében.

A Prevenció Patika pedig ehhez remek kedvezményeket is ajánl: ha például van egy kedvenc termékünk, ami segít az egészségünk megőrzésében, akkor a Prevenció Patika „Többet kevesebbért” akciója keretében beszerezhetjük. A hölgy elmesélte nekem a váróban, hogy ő például kilenc doboznyi Novo C Plus C Vitaminhoz jutott hozzá ennek az akciónak a keretén belül nagyon kedvező áron.

Havi akciókat is láttam a weboldalt böngészve, ami kifejezetten szezonális igényekre van szabva: most, hogy jön az allergiaszezon, például Lordestint is lehet akciósan kapni, amit egy allergiásnak sem kell bemutatnom.

Ezen kívül kiemelt ajánlatokkal is lehet találkozni, amik között Béres cseppet is találtam, ami szintén igazi prevenciós készítmény, ha az immunrendszerünket szeretnénk erősíteni, és megelőzni a betegségeket. Emlékszem, gyerekkoromban a téli hónapok előtt mindig tartottunk egy pár hetes kúrát, hogy felkészüljön a szervezetünk a zordabb, betegségekkel teli időszakokra is.

A közeli lejáratos termékek között is volt időm szétnézni, amíg a fogorvosra vártam. Azon gondolkoztam, hogy micsoda jó ötlet kedvezménnyel kínálni ezeket, hiszen így mindenki nyer. Gondoljunk csak bele! A fogyasztók (azaz mi) sokkal olcsóbban szerezhetjük be az egészségünk megőrzésére, helyreállítására szükséges gyógyszereinket, a Prevenció Patika pedig el tudja lejárati idő előtt adni a gyógyszert. Így ahelyett, hogy ez a termék veszélyes hulladékként kidobásra kerülne, még időben a fogyasztóhoz tud érni, és segíteni rajta, így pedig a pazarlást és a szeméttermelést is csökkenthetjük picit, hiszen nem ment kárba a gyógyszer előállításáért tett sok-sok erőfeszítés, emberi erőforrás, nyersanyag és csomagolóanyag.

Egy másik remek kedvezmény az, hogy egyes termékekre alapvetően ingyenes szállítás jár, ilyen például a Vitapaletta Magnézium + B6, amit én is rendszeresen szedek. Legközelebb innen fogom beszerezni!

Még mindig a váróban ültem, ezért szétnéztem a bőrápolási termékek között. A tudatos bőrápolás egyre nagyobb teret hódít, és én is évek óta próbálom megtalálni a tökéletes kencéket, kevés sikerrel. Sok bolt ugyanis olyan termékeket forgalmaz, amik valójában túl erősek vagy savasak a legtöbb ember arcbőréhez, ezért bőrszárazságot, irritációt okoznak. Jó volt látni, hogy a Prevenció Patikában kíméletes és minőségi bőrápolási termékek közül lehet válogatni arcbőrre és teljes testre is, mint például a Bioderma vagy a Uriage termékcsalád.

A prevenciopatika.hu/213-gyogyaszat oldalon még gyógyászati segédeszközök közül is lehet válogatni, én például a különböző fajta lázmérőket nézegettem, amikhez most szintén kedvezményes áron lehet hozzájutni. Találunk itt mindenféle célra megfelelő mérőt, az érintés nélküli infravöröstől a rajzfilmfigurákkal díszített hagyományos lázmérőkig.

A Prevenció Patika oldalához ráadásul blog tartozik, ahol mindenféle hasznos és érdekes tartalom van: mivel már megint két órás csúszásban volt a doki, nyugodtan elidőztem a fényvédelemről, öregedésről, fogyókúráról, hátfájásról és hajhullásról szóló cikkeken.

Annyira szimpatikus lett az oldal, hogy úgy döntöttem, a fogorvos után hazamegyek, és leadok egy nagyobb rendelést. Milyen kényelmes is lesz, hogy olcsón tudok nagy mennyiségben hozzájutni a kedvenc vitaminjaimhoz, fájdalomcsillapítóimhoz és még lázmérőt is tudok venni ugyanitt! A szállításról azt olvastam, hogy 1-5 munkanap, tehát viszonylag gyors folyamatról van szó, 12 000 Ft felett pedig ingyenes, nem kell külön szállítási díjat fizetni, ezzel is pénzt spórolva. Szintén kényelmes és praktikus, hogy többféle átvételi és fizetési mód közül lehet választani: szegediek például helyszíni átvétellel már a következő munkanapon a kezükben tarthatják a csomagot, de GLS csomagpontot is lehet az ország bármely pontjáról igényelni. Fizetni előreutalással vagy utánvéttel is lehet, a Prevenció Patika pedig 100%-os árgaranciát vállal a rendelésekre: a leadott rendelések után a termék ára nem drágulhat, nem kell félnünk, hogy mégis többet kell fizetnünk, mint amire számítottunk előzetesen.

Összességében még ez a hosszú várakozás is elviselhető volt, mert a prevenciopatika.hu/213-gyogyaszat oldalt böngészgetve eltelt az idő, lekötöttem magam valami hasznossal, és úgy éreztem, hogy tettem egy lépést az egészségem megőrzése érdekében úgy, hogy közben pénzt is tudtam spórolni. Ajánlom nektek is, hogy nézzétek meg a Prevenció Patika oldalát!