Zeneóra helyett most napelem rendszerre spórolunk

Nehéz döntés volt tekintve, hogy a kisfiúnk, Benedek, mennyire szereti a zongora óráit, de úgy éreztük, hosszútávon ebből ő is és mi is jobban tudunk, ha profitálni nem is kimondottan, de járni biztos. Az elmúlt tíz évben drasztikusan megváltozott a napelemek megengedhetősége Magyarországon és a világon is. Az egész családunk nagyon progresszív ha a zöld energiáról és a bolygó védelméről van szó, így amint úgy nézett ki, hogy megengedhetjük magunknak, hogy a mi házunkon is legyen egy ilyen rendszer, habozás nélkül bele akartunk vágni.

Azért mondom ezt így, mivel előbb azért tájékozódnunk kellett, hogyan is szerzünk napelem rendszert családi házra 2021-ben? A keresgélés folyamán találtunk rá a napelemrendszer.info-ra, ahonnan nagyon sok mindent megtudtunk. Nagyon tetszett az oldalban, hogy nem próbált köntörfalazni, szépíteni a dolgokat, hogy úgy tűnjön, mintha neked mindenképp megérte volna, hogy befektess egy ilyen rendszerbe, közben pedig csak ködösen fogalmaznak, hogy később azt mondhassák, olyat is beleolvastál, ami nincs ott, és a te szövegértéseddel van probléma, nem az ő leírásukkal. Itt nem ez folyik szerencsére. Minden ott van feketén, fehéren, ami meg esetleg nincs, azt meg lehet kérdezni.

Valószínűleg a keresésünk is nagy szerepet játszott benne. Egyből az első bejegyzés választ tudott adni a feltett kulcsszavainkra: Napelem rendszer családi házra 2021-ben. Innen egyből három linkre is rá tudtunk menni: a rendszer telepítéssel kapcsolatos tudnivalókra, az árakra (amik egy becsült érték intervallumot adnak meg, hiszen ez házanként változó), és a napelem inverter tudnivalókra. Mindent nagyon alaposan végig olvastunk, és nagyon örültünk, hogy sok áligazságot megcáfolt a cég, amit innen-onnan hallottunk. Amit eddig is tudtunk, azt itt is közölték: ez nem egy olyan kiadás, ami egyik napról a másikra megtérül, ennek kell minimum 10 év, mire behozza az árát, így jobb, ha ezzel számolunk. Mivel nem tervezzük a költözést, ezért ez nem jelentett számunkra nagy problémát.

Napelem rendszer családi házra 2021-ben

Az külön tetszett, hogy kínálnak ingyenes felmérést, amihez egy árajánlat is tartozik, ez viszont nem von maga után semmilyen kötelezettséget. Ők kijönnek (az ország bármely részére, hiszen szinte mindenhol van telephelyük), megnézik, hogy a ház alkalmas-e egy ilyen rendszer súlyát elbírni, van-e akkora és olyan felület, amit kellőképpen ér a nap ahhoz, hogy ez egy korrekt befektetés legyen és még sok hasonló technikai részlet. Számomra ezek voltak a legfontosabbak.

Persze nem csak ehhez kapcsolódó információkat találsz itt, és mi is alaposan megnéztük az egyéb posztokat is. Ilyen volt például a támogatások kérdése, hiszen erre mindig érdemes figyelni. Sajnos, ahogy ők is írták nem számíthatunk túl sok jóra ebből a szempontból, hiszen jelenleg nincs olyan támogatás, amit meg lehetne pályázni, a júliusban kiírtak pedig már egy másfajta számlázási rendszert fognak magukban foglalni, ami kevésbé lesz előnyös, mint a mostani szaldós rendszer.

Még ezzel együtt is csak ajánlani tudom ezt az oldalt, hiszen nagyon korrekten ír le mindent, és tervezzük is igénybe venni a felmérésüket, hiszen, lehet hogy nem is lesz alkalmas a házunk, akkor pedig hiába spórolunk. Ha pedig alkalmas, akkor pedig saját zsebből kell a rendszert felszereltetnünk. Remélem azért másnak is hasznos lesz ez az oldal, és ti is megkapjátok majd a választ a kérdésre: hogyan tegyünk napelem rendszert családi házra 2021-ben?