Legyen a munkakeresés is olyan érdekes, mint egy zenemagazin

A magazinok és a zene világa is hatalmas változásokon ment keresztül az utóbbi évtizedekben. Emlékszem, hogy mikor gyerek voltam az internet nem volt még annyira elterjedt dolog. Már szinte mindenki tudott csatlakozni rá, ettől függetlenül még kellett hozzá egy olyan hozzáértés, amivel nem rendelkezett mindenki. Éppen ezért a híreket, vagy sokszor csak a szórakoztató olvasmányokat magazinokból és újságokból szereztük.

Ezeknek pedig egy nagy alfaja a zenei magazinok voltak. Minden korosztály számára elérhető volt egy olyan magazin, ami pontosan megfelelt az ő érdeklődési köreinek. Olvashattunk zenészekről pletykákat, illetve innen tudhattuk meg, hogy éppen milyen új albumok jöttek ki. Ez pedig adott egyfajta közösségi élményt, hiszen mindannyian ugyanarról a helyről szereztük az információkat. Ez pedig a mai internetes világban már nincs annyira jelen.

Viszont ennek az új korszaknak is megvannak a maga előnyei. Régen például a budapesti diákmunka keresés kapcsán munkaközvetítőkhöz kellett volna járnom és csak úgy általánosan, rengeteg időt vesztegetni. Így azonban egyszerűen csak fel tudok menni a Topiwork oldalára és meg tudom nézni, hogy aktuálisan milyen budapesti diákmunka ajánlatok érhetők el náluk. Pár hónapja találtam rá erre az oldalra, mikor először felötlött bennem, hogy dolgozni kéne valamit. Hiszen egyrészről nem akartam teher lenni a szüleim számára, másrészről pedig egy diákmunka komoly önállóságot ad.

budapesti diákmunka

Azért szeretem annyira a Topiwork oldalát, mert mindent könnyedén meg lehet találni rajta és nem félnek rögtön a lényegre térni. Ahogy belépünk az oldalra, az első dolog, ami fogad majd minket, az a diákmunka kereső. Ez a legfontosabb funkció és nagyon egyszerű használni. Az oldalra egyébként kellemes ránézni, mivel a design is pont olyan letisztult, mint minden más ezen a felületen.

Ha budapesti diákmunka érdekel minket, akkor több lehetőségünk is van. Annyit mindenképpen érdemes megtenni, hogy a második sorba írjuk be, hogy Budapesten szeretnénk munkát vállalni. Így ki tudjuk szűrni az összes olyan ajánlatot, amik nem felelnének meg az elvárásainknak.

Kétféleképpen érdemes budapesti diákmunka után keresni a Topiwork oldalán. Az első és legegyszerűbb az, ha konkrétan beírjuk, hogy milyen munka érdekel minket. Ezt követően pedig azonnal megtudhatjuk, hogy a Topiwork oldalán elérhető-e ilyen. Ha azonban még nem találtuk ki pontosan, hogy milyen foglalkozás illene hozzánk, akkor sem engedi el a kezünket a Topiwork. Helyette felajánlja a kategóriák rendszerét, amelyből nagyobb gyűjtőnevek közül választhatunk.

Így például ha mondjuk az informatika érdekel minket, akkor elég csak rákattintani a hozzá tartozó feliratra. Én is így tettem, mivel jelenleg az egyetemen is ilyen tanulmányaim voltak. Kellemes meglepetés volt, hogy ennyi cég hirdet meg diákmunka lehetőségeket, ráadásul gyakornoki pozícióban. Utóbbinak ezért örültem, mivel így nem csak, hogy tapasztalatot tudunk szerezni abban a munkakörben, amit később szeretnénk vállalni, hanem lehet, hogy ehhez a céghez fognak majd felvenni minket teljes időben.

Nem akartam elszalasztani egy ilyen nagy lehetőséget, úgyhogy jelentkeztem is néhány céghez. Ekkor jött a munkakeresés legrosszabb része: a várakozás. A Topiwork oldalán azonban ez sem tartott sokáig, mivel meglepően hamar visszahívtak. Pár hét múlva pedig már le is volt papírozva minden, úgyhogy én is beléphettem a budapesti diákmunka világába. Azóta is nagyon elégedett vagyok a munkámmal és a Topiwork segített nekem minden lépésnél.