Egy újság a feleségemnek, egy nekem

Valahogyan mi nem tudtunk elszakadni az írott sajtótól. Lehet, hogy öregek vagyunk már, lehet, hogy csak nem vagyunk olyan rugalmasak, vagy olyan nyitottak az újra, mint kellene. Nem tudom. De mi szeretjük az újságokat, a magazinokat. Így hát szokásunk, hogy minden héten veszünk két magazint. Egyet a feleségem választ magának, s egyet pedig én. Feleségem nagyon szereti a klasszikus zenét, így nem csoda, hogy mindig zenei magazinokat választ. Sokszor nekem is olvas fel belőlük. Én változatosat szoktam. Van, hogy horgász magazint olvasok, vagy sportosat, most éppen egy autós, műszaki magazint vettem.

A mostani autós magazinban az abroncsokról olvastam, így szerencsére időben kaptam észbe, hogy nekem is le kellene cserélnem a nyári gumikat. Van is egy oldal, a Gumi Diszkont hu, ahonnan már évek óta rendelem az abroncsokat. Ez a cég és webshop már 19 éve foglalkozik gumiszereléssel és értékesítéssel. Fontos tudni, hogy 100%-ban magyar cég. Az ország bármely pontjára kiszállítják a rendelést, de személyesen is át lehet venni Miskolcon. A házhoz szállítás díja abroncsonként 1690 forint és amennyiben a vevő 4 db abroncsot kér, már akár a következő munkanapon meg is kaphatja a rendelését. Abban az esetben, ha a vásárló még sincsen megelégedve az abroncsokkal, vállal a cég pénz visszafizetési garanciát is. Érdemes még tudni, hogy a főszezonban, tehát abban az időszakban, amikor mindenki hirtelen akarja lecserélni a téli gumit nyárira vagy a nyárit télire, akkor a rendelések kiszállítása több időt is igénybe vehet. Ez a futárszolgálat extrém leterheltsége miatt 4-5 munkanapot is igénybe vehet

Nagyon szeretem ezt az online boltot, mert hatalmas a választék, több mint 30 ezer féle abroncs közül lehet választani, ami nem csak személyautó abroncs, hanem kisteherautó és terepjáró is lehet. A Gumi Diszkont hu oldalon az óriási választék közt nem fog elveszni a vásárló, hála a remek kereső és szűrő rendszernek. Ez az úgynevezett autógumi kereső pedig a honlap legtetején található. Lehet szűrni az abroncs mérete alapján, vagy hogy téli vagy éppen nyári abroncsról van szó. Lehet választani márkát is, ugyanis hihetetlenül sok márka és gyártó termékei találhatók meg a honlapon. De akár a jármű típusa, a terhelési és a sebesség index, a defekttűrő rendszer vagy az erősített kivitel alapján is lehet szűrni a találatokat.

A Gumi Diszkont hu oldalon leírtak alapján tanultam meg sok dolgot az abroncsokról, hiszen a gumi az, ami kapcsolatot teremt az aszfalt és a jármű között. Megtanultam hogyan érdemes tárolni otthon az abroncsokat, milyen hőmérsékleten, milyen páratartalommal. A kerékcsavarok meghúzását is megtanultam, valamint, hogy hogyan kell ellenőrizni a levegőnyomást. De arról is olvastam, hogy hogyan működik a gumiabroncsok le és felszerelése, a kerekek kiegyensúlyozása, a gumiabroncs szemrevételezése vagy pedig a gumiabroncsok javítása.

Számos hasznos cikk található a honlapon, amiket érdemes elolvasni az embereknek. Sokan nem szokták tudni, hogy mit jelentenek a gumiabroncsok jelölései vagy, hogy milyen méretek vannak. Ezt is nagyon érthetően és olvashatóan írják le a honlapon, így bárki meg tudja érteni mit is kell figyelni egy abroncs vásárlásakor. mit jelent a terhelhetőség, a sebességi index vagy a számok és betűk az abroncson mit jelentenek és még sok más.

Nagyon hasznos, ez a heti magazin vásárlás, mert rengeteget tanulhatunk az újságokból, vagy az újságok által végzett tevékenységekből, mint most is a Gumi Diszkont hu kapcsán.