A férjem koncertre ment, én otthon maradtam és erről beszélgettem

Már hetek óta megvolt a jegyünk egy szabadtéri rendezvényre a férjemmel, amikor előző nap lebetegedtem. Persze nélkülem nem szeretett volna elmenni, de rácsörögtem egyik közös barátunkra, hogy menjenek már el kettesben bulizni egy kicsit. Egyrészt, mert én nem vagyok koncertezős állapotban, másrészt ők sem voltak már együtt sehol sem vagy száz éve.

Aznap este, a gyerekeknek megvolt a vacsi-fürdés-alvás trió, így én bekuckóztam a tv elé és telefonon cseverésztem a barátnőmmel. Elmesélte, hogy mostanában plasztikai műtéten töri a fejét. 3 gyereke van, a legkisebb 2 éves. Visszanyerte ugyan az eredeti testsúlyát, de hiába a torna és a diéta, sajnos nem került vissza minden a régi helyére. Mell és hastájékon is keletkeztek olyan esztétikai problémái, melyeket csak műtéttel lehet orvosolni.

A Plasztika Info oldalát nézegette, és már kitöltötte a konzultációs kérdőívet is. Ez a Kelemed Plasztikai Sebészet honlapja, melynek vezetője Dr. Kelemen Ottó, aki széleskörű sebészorvosi és plasztikai sebészi tapasztalattal rendelkezik, nagy szaktudású és világszínvonalon űzi hivatását.

Pácienseit értő gondossággal kezeli és látja el az úgynevezett holisztikus szemléletmódot követve. Elérhetőek nála különféle arc- és testplasztikai beavatkozások, illetve arcfiatalító kezelések is.

Mommy Makeover, a megoldás minden anyuka számára

A barátnőm figyelmét, az úgynevezett Mommy Makeover – Szép anyuka plasztika program keltette fel, amely a Kelemed Plasztikai Sebészeten is elérhető. Ez egy angol kifejezés, melynek szó szerinti fordítása „anya felújítása”. Tulajdonképpen mindazokat az alakformáló műtéteket magában foglalja, melyekre a szülésen és szoptatáson átesett nőknek szüksége lehet.  

A terhesség és a szoptatás során a nők teste elég sok és drasztikus változáson megy keresztül. Megnyúlik a bőr és a kötőszövetek és nem kerül vissza minden az eredeti helyére. Kelemen doktor viszont kihangsúlyozza, hogy az az ideális jelölt ezen beavatkozások elvégzésére, akinek a testsúlya megközelítőleg visszaállt a gyermekvállalás előtti állapotba, és nincsenek irreális elvárásai az eredményt illetően. Az az anyuka, aki torna és diéta segítségével visszanyerte már szülés előtti állapotát, ám még sincs megelégedve azzal, amit a tükörben lát, bátran jelentkezzen a Mommy Makeover Programra.

Egyes műtétek, egyidejűleg is elvégezhetők például a mellek és a has formálása is ilyen. Mellplasztika előtt azonban ki kell várni a szoptatási időszak végét követő legalább 6 hónapot, ahogyan a hasat érintő műtétek sem végezhetőek el szülés után azonnal. Meg mell adni a szervezetnek az időt a regenerálódásra.

Mint minden operáció előtt, a plasztikai beavatkozások előtt is szükséges alapos vizsgálatok elvégzése, mint például EKG, nagylabor, stb. Csak a mentálisan és testileg is teljesen egészséges kliensek operálhatók. Persze minden eljárásnak megvan a kockázata és valamennyi esély van szövődmények kialakulására is. Viszont a felépülés és a gyógyulás időszakában mindenre kiterjedő utógondozás és kontrollvizsgálatok elvégzése is megtörténik. Szükség esetén fekvőbeteg ellátás is igényelhető.

A beavatkozások árai a honlapon fel vannak tüntetve, ám ezek csak tájékoztató jellegűek, mert a forint/euro árfolyam mozgásával változhatnak. Egyébként a műtétek egészségpénztári finanszírozással is megvalósíthatók. Viszont, ha így szeretnénk fizetni, akkor ezt az első konzultáció alkalmával jelezni kell.

Én még sosem gondolkodtam el, hogy plasztikai sebészhez forduljak, viszont a Plasztika Info oldalán olvasottak számomra is meggyőzőek voltak. Biztattam is a barátnőmet, hogy vigye véghez ezzel kapcsolatos terveit, sőt felajánlottam, hogy elkísérem az első konzultációra és vigyázok a gyerekekre amíg bent fekszik majd az operáció miatt.