A stúdiónk mélyhűtőjéhez olcsón találtunk CO2 gázpalackot

12 éves korom óta hallgatok tudatosan zenét. Azelőtt csak azt hallgattam, ami éppen ment a rádióban. Nem különösebben foglalkoztam a kontextussal, vagy a dalszövegekkel. Aztán egyszer csak rátaláltam pár bandára, akik nem csak a hangzásukkal ejtettek rabul, hanem a zenéjük üzenetével is. Már akkor eldöntöttem, hogy zenével akarok foglalkozni. Érettségizés után kerestem valami átlagos melót, de minden szabadidőmet arra használtam, hogy a haverommal létrehozzunk egy zenei magazint.

Kéthavonta adtunk ki egy számot. A tartalma főleg kritikákból, teóriákból és esszékből állt a kedvenc bandáink dalaihoz. Teljesen új megvilágításba helyeződött rengeteg zene azután, hogy kutatómunkát végeztem. Meghozta még ahhoz is a kedvemet, hogy zenét kezdjek szerezni. A haverom tudott gitározni, úgyhogy összeálltunk és elkezdtünk utca zenélni. Nemsokára elég pénzünk lett ahhoz, hogy kibéreljünk egy stúdiót. Egy nagy mélyhűtőt is találtunk ezen a helyen, ez azonban nem működött.

Üres volt a CO2 palackja, én pedig rögtön nekifogtam, hogy találjak egy olyan helyet, ahol újratöltik nekünk. A co2 palack töltés házilag kulcsszóra több helyet is kiadott, engem mégis egy megérzés a Gázpalackfutár nevű helyre vitt. Nem kellett csalódnom mikor beléptem, mivel egy letisztult, nem túlcsicsázott oldal fogadott. A színek megnyugtatóak voltak, de a legfontosabb az volt, hogy mindent szépen át lehetett látni a minimalista dizájntól.

A kezdőlapra lépve elsőként nem a co2 palack töltés házilag kategória fog feltűnni, ezt külön ki kell választanunk. Ez azonban nem egy túlságosan komplikált feladat. Egyszerűen csak rá kell mennünk a fölső menüben az ehhez tartozó kiírásra. Pár perc alatt én is megtaláltam, úgyhogy nektek sem lesz ebből problémátok. Ha ez megvan, akkor látni fogjuk a teljes terméklistát és pár általános információt. Ilyen információ például, hogy hány kilogramm között mozognak a gázpalackok töltetei. A legfontosabb kikötés, amire már az oldal legtetején figyelmeztettek, az az volt, hogy ugyanakkora CO2 palackot rendeljünk, mint amekkora az otthoni palack. Ezzel elkerülhetjük a félreértéseket és a pénzkidobást.

Lejjebb tekerve végignézhettük egyenként, hogy mekkora palackokat vásárolhatunk. Nagyon nehéz lenne paraméterek nélkül megállapítani, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb, de szerencsére minden információt biztosítanak ahhoz, hogy pontosan kiválaszthassuk a palackunkat. Fel van sorolva a magassága, átmérője, űrtartalma és a töltet mennyisége. Ezek után minimális kétség sem fog maradni azzal kapcsolatban, hogy jót rendeltünk-e. A tájékoztató legalján megtalálható még az is, hogy kiszállítással együtt mennyibe kerülnek. Ezt sem lehet eltéveszteni, mivel félkövérrel ki van emelve.

Érdemes végignézni az összes ajánlatot, mielőtt döntünk. Ahhoz, hogy át tudjuk tekinteni az oldalon elérhető összes CO2 palackot, nem kell mást tennünk, mint lejjebb tekerni az egerünkkel. Nem kell komplikált menüket navigálni, mert minden egy helyen megtalálható, jól elkülönítve. Ha sikerült kiválasztani az általunk favorizált palackot, akkor pedig már csak fel kell hívnunk őket. Ez sok helyen egy meglehetősen időigénylő folyamat tud lenni, mivel nem szokták jól láthatóan kiírni a telefonszámot. Itt azonban minden palack alatt megtalálhatjuk ezt, pirossal kiemelve, hogy még véletlenül se tudjuk eltéveszteni. Azoknak pedig, akik biztosra akarnak menni abban, hogy a lehető leggyorsabb ügyintézésben részesüljenek, csak rá kell menniük a visszahívás kérése gombra. Ezzel megspórolhatják még azt az időt is, amit az ügyintézőre való várakozással töltöttek volna. A co2 palack töltés házilag rendkívül gyorsan készen volt a Gázpalackfutár oldalán. Ha kifogyna, mindig innen rendelek újat.