Az első nap olyan volt, amilyennek lennie kellett: frankó idő, sörök-pálinkák jó ütemben, sok koncert (pl.: Emir Kusturica és My Chemical Romance) és buli pirkadásig.

A legnagyobb kérdés az egész Volttal kapcsolatban a Fesztivál kártya létjogosultsága. De olyan gyorssá teszi a kiszolgálást, hogy a dobozos sörnek ideje sincs lehűlni. A borravalónak persze annyi, meg a nagy társasági piaszervírozásnak, de a gyorsaság nyert.

Nem kell jobb fesztiválindítónál, mint a Kiscsilag - találni jobbat könnyen lehetne, de elégnek elég. Lovasi hobbizenekara kicsit kinőtte magát: főfellépők szinte minden fesztiválon, sőt egyet még össze is grundoltak maguknak. Lehet, talán emiatt tűntek fáradtak, vagy azért, mert ők is rájöttek, hogy a legtöbb daluk három típusra épül… de minek is több? A végére azért egész belelendültek, de akkor meg vége lett.

A főzenekarig még egy kis Kusturica belefért: csűrdöngölés ezúttal színpadon állva. Alapvetően nagy bulit nyomott Emir Kusturica és zenekara, de azért az elég valószínű, hogy filmes érdemei miatt állhat a színpadon. Csalódást nem okozott, de nem volt túl jó passzban, mert mindenkit elküldött a picsába rendesen. Fura volt.

Az érzékeny stadionrocker My Chemical Romance közönsége olyan volt, amilyennek tippeled: lelkes, fiatal, tapasztalatlan. Minden betérdelésnek bedőltek, és minden hajtűrésre sivítoztak, de meg kell hagyni, rendben volt a koncert. Tisztességes Nagyszínpados. És ne higgy senkinek, jól szólt.

Innentől minden koncert már kicsit ajándék: Alvin és a Mókusok és Blind Myself. Alvinék egyre jobbak és népszerűségük töretlen, ha nem épp növekvő: dallam, lendület, humor – ezekkel vesznek le a lábunkról, és mi hagyjuk nekik, mert ez a mocskos élet ez ilyen, ők meg tükörbe tudnak nézni.

Blindra annyian nem voltak kíváncsiak, de akik ott maradtak, azok nem bánták meg. Gergő végig süvöltött és adrenalint csepegtetett az elmékbe, a végén pedig a metál Zakatol a vonatot ő vezette. Annyira felpörgetett, hogy elég volt a hajnali bulira is a lendület.

Voltról röviden twitteren.

Címkék:
 

Eddig egy hozzászólás

  1. [...] röviden twitteren élőben. … Volt 2011 – első nap Címkék: fesztival • [...]

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>