Egy hatalmas közös üvöltéssel taníthatjuk móresre a halált, sőt fenekelhetjük el a komplett világvégét december 21-én a Pecsa Music Hallban: a Világvége Fesztiválon ugyanis egy este szerepel a Vágtázó Halottkémek, a F.O. System, és a Kollaps.

A maja civilizáció jól ismert naptára szerint a világvége 2012. december 21-én érkezik el. Ebben a jóslatban természetesen sokan nem hisznek – és ezt jól is teszik, hiszen az állítás nem helyes! Az ősi indián civilizáció tudósai valójában nem a világ pusztulását, hanem egy új időszámítás megkezdését időzítették erre a napra. Vagyis lezárhatunk egy több ezer év hosszú korszakot, és elkezdhetünk egy újat. Állítólag. De legyen így!

E rituálé megélésére kínál katartikus lehetőséget a Világvége Fesztivál. A két teljes értékű és hosszúságú műsort bemutató kultikus hazai zenekar ugyanis bizonyos tekintetben két végletet testesít meg: az elsőnek fellépő F.O. System mindazt a sötétséget idézi meg a színpadon, mely a számtalan küszködéssel, válságokkal és kilátástalansággal terhelt múltunkat jellemzi, a VHK koncertje viszont felszabadítja bennünk azt az életösztönt, amely egy fényesebb jövő megéléséhez szükséges. Grandpierre Atilláék új lemezt is bemutatnak majd ezen az estén, így rögtön az új dalok energiájával feltöltekezve vághatunk neki az új időszámításnak. A koncertek és a “világvége” után tánc hajnalig! Ízelítőként pedig álljon itt a “Holdak Kelet felé” című dal az új albumról, amely nemrég, december hatodikán a Fábry showban is felcsendült:

Vágtázó HalottKémek: Holdak Kelet felé
Az új album címe: Veled haraptat csillagot, meghallgatható itt, a borítóval kapcsolatban pedig itt olvasható exkluzív interjúnk a készítőkkel.

Belépő: 4500 Ft

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>