Két éve embertelen, mondhatni áthatolhatatlan tömeg előtt játszott a kedvenc balos lázadónk, Manu Chao, és most július 13-án ismét a Budapest Park színpadán köszönthetjük a La Ventura produkcióval. És ez most nem áprilisi tréfa…

A Gólya nevű budapesti hely eljátszotta azt a rendkívül ízléstelen poént, hogy április 1-re Manu Chao-koncertet hirdetett meg. Ez a bolondok napja vicc azonban valószínűleg többet ártott nekik, mint segített. Persze, rengetegen megismerték a kávézó nevét, de nem éppen pozitív értelemben.

Ennek hatására már éppen azon gondolkodtunk, hogy ideje lenne valamilyen Manu Chao-estet szervezni valahol magyar zenészekkel, hogy begyógyítsuk  a Gólya által okozott sebet, de Gerendai Károlyék megelőztek bennünket, és ismét leszervezték a szociális elkötelezettségéről, kozmopolita hozzáállásáról és az igazságtalanságokkal szembeni harcias fellépéséről híressé vált Manu Chaót és három társát. Ez persze azt jelenti, hogy megint alapfelállással, vagyis fúvósok nélkül érkezik a baszk briganti, de azért természetesen örülünk nekik! A gitáros Madjid, Philippe Teboul dobos és a basszista Gambeat, na meg a közelmúlt egyik legbefolyásosabb zenészének kikiáltott Manu Chao tehát elővezetik a legendás dalaikat és frissebb szerzeményeiket, melyeket az elmúlt években több százezer rajongó élvezhetett szerte a világban. Két éve mindez így nézett ki a Budapest Parkban:

Clandestino, Manu Chao La Ventura – 2013, Budapest Park

És ne feledjük, névjegyük a ráadások végtelen sorozata!

Ha pedig a zenehallgatáson túl is érdekel Manu Chao munkássága, valamint régi zenekara, a Mano Negra, akkor az alábbi könyveket javasolhatjuk:

Manu Chao – Zene és szabadság

A Mano Negra Kolumbiában – A jég és a tűz vonata

jegyek:
▲ Early bird: 6999 Ft (az első 1000 db)
▲ Limitált elővét : 7799 Ft (2000 db)
▲ Normál jegy: 8250 Ft

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>