A Cure zenekar több évtizedes munkásságának köszönhetően Magyarországon is nagyon erős rajongói tábort tudhat magáénak, ennek ellenére mégsem jelent meg eddig hiteles és igazán átfogó könyv a zenekarról.

Ám a hosszú-hosszú várakozásnak immár vége: hamarosan megjelenik – de már most előrendelhető – az első magyar nyelvű könyv, amely Robert Smith és a Cure zenekar történetét mutatja be.

A könyv címe:
Richard Carman: Robert Smith & The Cure – Vágyak és vallomások

A könyv középpontjában Robert Smith áll. Ő az egyetlen stabil pont a zenekar időnként hektikus történetében. Ám nem csupán ez a stabilitás az egyetlen ok: Robert Smith emblematikus alakja meghatározta az elmúlt több mint harminc év alternatív/goth/rock/stb. zenéjét.

Egyrészt zenéjével hatott másokra, másrészt a személyes jelenléte is meghatározó volt sokaknak, hiszen pályafutása során együtt dolgozott megannyi zenésszel, pl.: Siouxsie and the Banshees, David Bowie, Faithless és még nagyon hosszan lehetne sorolni.

A könyv érdekesen és érthetően veszi sorra a legfontosabb és legmegkapóbb jeleneteket és dalokat Robert Smith és a Cure méltán híres és állandóan frissülő történetéből.

A kiadó honlapján rendelhető!

cure-konyv-borito

Idézetek a könyvből:

Az első koncertről énekesként:
„Megbénított a félelem, mielőtt kimentünk. Megittam vagy hat korsó sört… Nem a megfelelő dalt énekeltem. Az elsőt kihagytam, rögtön a másodikkal kezdtem. Senkinek sem tűnt fel. Akkor arra gondoltam, ha ezt sikerül megúsznom, akkor talán tényleg lehet belőlem énekes.”

Seventeen Seconds
…mintha zenecsöppek hullanának bele egy tóba. Késő éjszaka a legjobb hallgatni, miközben az ablaktörlő letolja a szélvédőről a fekete esőcseppeket…

A Pornography turnéjáról:
„Kezdtünk széthullani. A színpadon is, meg másutt is. Huszonhárom ember, amint egyre mélyebbre süllyed… Nem valami szép látvány. Jobban hasonlítottunk egy turnézó rögbicsapatra, mint egy zenekarra…”

Robert külseje mindig is fontos volt a Cure szempontjából, az újságírók legalább annyit foglalkoztak a megjelenésével, mint a banda zenéjével. Természetszerűleg a Cure emblematikus alakjává vált. Smink, rúzs, feltupírozott, kócos haj – nagyon könnyű volt felismerni. Eleinte persze ő sem így nézett ki: a zenekarról készült első fotókon olyan, akár egy rendes iskolás. Ez a jófiú alakult át punkos, tupíros-bozontos, őrült külsejű zenésszé.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>