Sokáig azt hittem, hogy a Quimby zenekar Fred Quimby minneapolisi rajzfilmproducertől kölcsönözte a nevét, merthogy Fred Quimby leghíresebb munkája a Tom és Jerry volt, és olyan vicces zene ment alatta végig. Logikusnak tűnt.

Most kiderült, hogy ugyan egy személytől vették a nevet, de nem Fred Quimby volt az a bizonyos, hanem valaki egészen más. Az is kiderült, hogy az amerikai szlengben is van jelentése, méghozzá nagyon obszcén. Súlyosan 18-as karikás tartalommal.

Valójában a Quimby egy képregény után jött. Az interneten csak Quimby az egér fellelhető, mint releváns képregényes találat, de Livius egy pajzán humorú komikról beszél, szóval könnyen lehet, hogy nem a kisegér a nyerő, és még mindig tapogatózhatunk tovább a sötétben.

Mit jelent a Quimby?

Azonban a videóban fellebbentik a fátylat egy olyan jelentéstartalomról, amiről sokáig ők sem tudtak, és ha tudták volna, lehet, nem is választják ezt a nevet.

A legnagyobb internetes szlengszótár, az urbandictionary.com szerint a quimby szó jelentései:
1. A man in the middle of a 3-way butt-fuck. (Az a férfi, aki egy hármas férfivonatozás közepén van.)
2. A person who sucks farts out of dead chickens. (Az a személy, aki a döglött csirkéből fingot szív.)
3. When three guys are fucking each other in a cock train line, the guy in the middle is a quimby. (Amikor három csávó dugványozza egymást vonatozva, na az az arc, aki a közepén van, az a quimby.)

Természetesen semmit nem von le vagy ad hozzá a Quimby zenekarhoz ez a dolog, de poénnak hatalmas, és kicsit talán több magyarázatot ad így a név az egyik utolsó animációs videoklipjükhöz, ahol rajzolt péniszek foglalják el Budapestet.

A  Quimby egyébként jövőre lesz 20 éves, és hamarosan új albummal is jelentkeznek: A Kicsi ország című album 2010. december 16-án jelenik meg.
Már Quimby márkájú cipőkollekció is van…
2011 a Quimby éve lesz.

quimby-cipo

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>