Ha van Magyarországon olyan zenekar, amelynek kitartó, állandó, masszív, sőt egyre bővülő rajongótábora van, akkor a Depeche Mode mindenképpen a listán van. Nem csoda, hogy bizonyos időközönként könyvet adnak ki a zenekarról. Most a frontemberről, Dave Gahanről jelent meg egy tartalmas könyv a Guardian újságírójától, Trevor Bakertől.

Könnyen azt gondolhatnánk, hogy már mindent leírtak a Depeche Mode-ról – talán a legtöbb zenekarról –, no meg itt van az internet is. De ha egy igazán jó író nem egy zenekart, hanem egy személyt választ könyve témájául, akkor mindenképpen előkerülnek újdonságok, frissebb nézőpontok.

Trevor Baker a Guardian újságírójaként tényleg ott van a sűrűjében. Szakmailag mindenképpen a csúcs, vagy legalábbis a közelében van. Ő az első, aki összegzi, miképpen emelkedett ki Dave Gahan Essexből, aztán pedig zenésztársai árnyékából. Ez egy egészen különleges történet: a kisvárosi fiú, aki két kanállal halmozta az élvezeteket, s közben nem vette észre, a Depeche Mode-dal elért elképzelhetetlen sikerek 1995-re teljesen kifacsarták őt. Hogy hogyan bukott le a mélybe Dave Gahan a démonaival megküzdeni, és hogy mi a volt a kiút ebből a feneketlen mélységből, erről szól a könyv, megtámogatva számos fotóval, köztük (evidensen) magyar rajongók által készített képekkel is.

http://silenos.hu/dave-gahan/

Író: Trevor Baker
Címe: Dave Gahan & Depeche Mode – Születés és feltámadás

Ára: 2500,- Ft
ISBN: 978-963-89407-0-4
Terjedelem: 264 oldal
Megjelenés éve: 2011

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>