Ausztrália zenei feltérképezését tűztük ki célul, ezért egy előre meghatározhatatlan sorozatot indítunk. Természetesen nem az olyan közismert nevekkel foglalkozunk majd, mint az AC/DC, Nick Cave vagy Kylie Minogue, hanem itt van például a Terra Firma hiphop csapat.

Az 1995-ben Adelaide-ben alakult Terra Firma egyfajta helyi szupergrup, olyan tagokkal, akik már kinőtték a gyerekbetegségeiket. A pengeéles, társadalmilag öntudatos szövegekkel felvértezett kidolgozott übeat-ekre a legjobb példa a We Likes To Party:
Terra Firma – We Likes To Party

Első albumukra, a Waking the Past-ra 2003-ig kellett várni, de megérte. A The Night the Heavens Cried című számuk az Adelaide-i Fresh FM rádióban tíz héten át a legtöbbet kért dal volt. Ma ez Ausztráliában már klasszikusnak számít.

A vezéregyéniség a produceri feladatokat is ellátó MC Simplex, aki közösségi aktivistaként is jól ismert: dolgozott aboriginal közösségekben, indított projekteket javítóintézetekben és felkarolta az ifjú tehetségeket. 2007 óta saját kiadót is működtet már Simbiotic Audio néven.

A Terra Firma élőben sem égeti magát fél-playbackkel: négytagú zenekar emeli a színvonalat gitárral, dobbal, basszusgitárral, szaxofonnal, furulyával és billentyűs hangszerekkel. Számos nagy névvel  léptek már fel együtt, mint például a Cypress Hill, Digital Underground, Kool Keith, The Beatnuts, Redman és Method Man, Lord Finesse, Jungle Brothers, People under the Stairs, Blackalicious, Lyrics Born, Rocksteady Crew és a Sugar Hill Gang.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>