A világhírnévre is esélyes szentesi zenekar, az Angertea, fél év után először koncertezik Budapesten! Ennek örömére május harmadikán a Dürerben mind a 4 lemezükről válogatnak dalokat.

Az Angertea előtt a Bálnalovas zenekar a már régóta várt debütáló lemezét mutatja be, melyről a tervek szerint koncertfelvétel is készül. És ráadásként a Polly Is Dead is eljátszik két dalt a 20 éves jubileumuk alkalmából. A programot a Tankcsapda -alapító Labi Benzin nevű zenekara kezdi. Az est zárásaként pedig a Green Machine játszik Kyuss dalokat.

Az Angertea 1996 őszén alakult Szentesen. A mai felállás 98 óta stabil. Stílusmeghatározásuk experimentális-grunge-metal. 3 demó után 2002-ben adták ki első nagylemezüket Lélekvágy címmel. Második, angol nyelvű nagylemez, melynek címe Rushing Towards The Hateline, 2006-ban jelent meg az Edge Records gondozásában. 2009-ben pedig kihozták a Twenty-Eight Ways to Bleed címre keresztelt harmadik albumukat. 2010-ben Neil Kernon, Grammy-díjas amerikai producerrel készítettek egy 3 dalos EP-t, amelynek címe Distrust EP. A kislemezen, mely 2011 januárjában jelent meg, olyan neves vendégek szerepelnek, mint Scott Reeder a Kyuss volt basszusgitárosa, és Vörös Attila a Nevermore-ból, Leander Rising-ból. 2011-ben aláírtak egy 3 lemezre szóló szerződést a norvég Smash Fabric Records-szal! Negyedik nagylemez, a Nr. 4: Songs Exhaled, 2012 szeptemberében jelent meg, és az egyik dalában a Faith No More basszusgitárosa, Bill Gould vendégszerepel. Az új lemezzel elnyerték a 8. Hungarian Metal Awards/Hang Súly 2012 legjobb albuma díját. Az ország szinte minden szögletében, és szinte az összes nagyobb fesztiválon játszottak már.

ANGERTEA – Meeting Satan on the Way to Personal Desertification

A Benzin zenekar közel tíz éve járja az ország klubjait, fesztiváljait. Első nagylemezük 2010-ben látott napvilágot A hét főbűn címmel. Eddig 5 videoklipjük készült el, a legújabb felvétel a tavaly év végi Főnix-csarnokos fellépésükön készült, ahol a Tankcsapda vendégei voltak. A zenekar folyamatosan koncertezik, járja az országot. Dalaik gyakran elhangzanak a rádióműsorokban, az idén több nagyszabású fellépésre kaptak már meghívást.

Elsőként tavaly februárban reppent fel a hír, hogy a 2005-ben feloszlott, tizenkét éven át a hazai underground szerves részeként működő Polly Is Dead dalszerzője, Polonkai Tamás új projektbe kezdett Bálnalovas néven, ami ugyan új formáció, de mégis a P.I.D. által is képviselt, grunge-központú, ’90-es évekbeli hangzást viszi tovább. Hosszas keresés után megtalálták énekesüket Máris Viktor ‘Nárcisz’ személyében, akivel közreműködve idén tavasszal megjelenik a zenekar régóta várt nagylemeze.

Május 3. – Dürer Kert – 1000 Ft

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>