Mint ahogyan arról mi is hírt adtunk, és már nyilván az egész ország tudja, november 18-án fellép az Arénában a Slash Featuring Myles Kennedy and The Conspirators. Addig is néhány érdekesség a világ egyik leghíresebb gitárosával kapcsolatban.

Egyike azon keveseknek, akiknek Los Angelesben kézlenyomata és csillaga is van. Az előbbi a Sunset Boulevard Rockhírességek sétányán, a csillag pedig természetesen a Hollywood Boulevard Walk Of Fame részén tekinthető meg.

Édesanyja afroamerikai ruhatervező, sok színésznek és zenésznek tervezett ruhát, többek között David Bowie-nak is. Édesapja angol képzőművész – grafikus, aki lemezborítókat is tervezett, például Neil Young és Joni Mitchell albumaihoz.

Beceneve gyerekkorában ragadt rá, miután meglehetősen izgága volt és folyton rohangált, a család egyik barátja nevezte el “hasítónak”, azaz Slash-nek.

Első hangszere nem a gitár, hanem a dob volt. Kis srácként még egy iskolai darabban is fellépett dobosként.

Slash 18 évesen alapította első zenekarát gyerekkori barátjával, Steven Adlerrel. Újsághirdetésben kerestek basszusgitárost, a posztra végül Duff McKagan-t találták a legjobbnak.

Miután Slash Angliában született és élt 11 éves koráig, így még akkor is angol állampolgár volt, amikor a Guns N Roses világhírű lett.

Viszonylag későn, 30 éves korában indította el a hivatalos folyamatot, hogy megkapja a kettős állampolgárságot és így teljes jogú amerikai állampolgár is lehessen.

Már 10 éve tiszta, még a cigarettát is letette, egyetlen függősége maradt meg: óriási kávéimádó. Minél erősebb annál jobb, de a legnagyobb kedvence  a kubai eszpresszó.

Kb 10 évvel ezelőtt kezdett csak számítógépet használni, addig hallani sem akart róla, hogy bármit is csináljon komputeren keresztül.

Gyűlöli a valóságshow-kat, de imádja a főzős műsorokat és a dokumentumfilmeket.

Slash hivatalos semi-pro autóversenyző is, rajong ezekért a kocsikért.

A budapesti koncertre jegyek még kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül és a Ticketpro országos hálózatában.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>