A 2013. április 5-13. között zajló, 20 éves Titanicon idén is lesz zenei témájú filmeket bemutató válogatás. A Zene mindenkinek szekcióban hat dokufilmet, két játékfilmet és egy rövidfilmet vetítenek.

Ezek között lesz bevállalós zenészportré Adam Greenről, Grammy-díjas roadmovie a Mumford & Sons-szal, 62 évesen befutott soul énekes, izomsorvadással zenélő gitárfenomén, Pulp-doku, lemezbolt-történet, rock ’n’ roll svindli és Plan B bemutatkozó thrillerje.

Az Adam Green: Legyünk rosszak (How to Act Bad) Dima Dubson dokumentumfilmes bemutatkozása az Európában is egyre népszerűbb New York-i dalszerző, filmes rocksztárról.

A brit Sara Sugarman Bakelit (Vinyl) című vígjátékában egy kiégett ex-rockbanda újra elkezd zenélni, de miután a zeneipar csak a fiatalokra vevő, úgy adják el a felvételüket, mintha az egy wales-i tinizenekaré lenne.

Az idei Grammy-n díjat nyert Big Easy Express dokumentumfilmes roadmovie, amely három indie folk zenekart – az Edward Sharpe and the Magnetic Zeros-t, az Old Crow Medicine Show-t és a brit Mumford & Sons-t – követi, akik a 2011-es Oaklandtól New Orleansig tartó turnéjukat egy régi vonaton teszik meg (erről már írtunk is külön).

Poull Brien Charles Bradley: Soul of America című dokuja a 62 évesen befutott soul énekes, Charles Bradley élettörténete, akinek első albuma bekerült a Rolling Stone magazin top 50-es listájába.

A Plan B néven rapper és soul énekes, Ben Drew bemutatkozó thrillere, az iLL Mannors – Rázós környék hiteles képet fest a nagyvárosi bűnözés okairól és romboló hatásáról.

A Jason Becker: Még élek (Jason Becker: Not Dead Yet) című dokumentumfilm Jesse Vile-től a gitárvirtuóz csodagyerek, Jason Becker és öröklött izomsorvadásos betegségével való küzdelmének nem mindennapi története.

Jason Becker: Még élek

A rajongók körében csak Pulp-dokuként emlegetett mű, Eve Wood A ritmus diktál – a Pulp-sztori (The Beat is the Law: Fanfare to the Common People) című filmje a sheffieldi zenei színtér történetét mutatja be a korai nyolcvanas évek poszt-punk mozgalmától a house robbanásán át a britpopig.

A Graham Jones azonos című könyvén alapuló Az utolsó lemezbolt (Last Shop Standing), Pip Piper dokuja a pultok mögé viszi be a nézőt, azt kutatva, miért zárt be közel kétezer ilyen üzlet Angliában.

Idén a Zöld sziget-válogatásban is látható egy zenés film. A Good Vibrations a a belfasti radikális punk-rock lázadó, Terri Holey történetét meséli el, az Északi fények-szekcióban szereplő finn Miss Blue Jeans pedig egyszerre a felnőtté válás története és az 1970-es évek punk és new wave korszakát bemutató mozi.

A közönség március 28. és április 4. között minden helyszínen kedvezményes, 900 Ft-os áron vásárolhat jegyeket elővételben, utána a teljes jegyár 1100 Ft lesz.
A teljes program a titanicfilmfest.hu oldalon található.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>