Vége a Szigetnek, és éppen ma kezdődött Woodstock 69-ben. Ez 42 éve történt – ez a megfejtése a címben olvasható irányítószámnak. (Sajna, Magyarországon nincs ilyen irányítószámú település – úgyhogy nem adjuk ki a Woodstock faluja díjat.) Szóval a 42-es évforduló nagyon stimmel a 69-es számhoz, nem? Szerintem tilos lenne ünnepelni a hagyományosan kereknek tekintett évfordulókat ilyen esetekben. 69-es rendezvényhez sokkal számmisztikusabb a 42. évforduló.
A fesztivál 5-kor kezdődött. Richie Havens nyitotta a sort. Hú, ő meg idén volt 70 éves. Na, akkor most a saját kardomba dőlök…

Richie Havens volt az első fellépő

Aztán jöttek sorban: Sweetwater, Bert Sommer, Tim Hardin, Ravi Shankar, Melanie Safka, Arlo Guthrie, Joan Baez.

Mikor besötétedett, Tim Hardin lépett fel. Ő szegény 80-ban herointúladagolásban halt meg. Dec. 29-én…

Tim Hardin legendás slágere

Ezt a fenti számot kismillióan feldolgozták. Joan Baeznek persze kötelező volt, ő alószínűleg hallgatta is, Sheryl Crow is ezen a fán termett. Úgyhogy Robert Plant változatát toljuk inkább. Gyönyörű a gitár is mögötte ám!

Tim Hardin legendás slágere Robert Plant előadásában

Ravi Shankart nem vágjuk be, ő már akkor is túl trendi volt a fesztiválhoz. Phi-phi…

Arlo Guthrie még ma is vígan él, a klipjét azért érdemes megnézni, mert a tekintete lehetne a fesztivál levédett jelképe. Hát, az eszmefuttatása meg a reklámszöveg.

A levédendő fesztiváltekintet 1:30 környékén apokaliptikus junókkal

A napot Baez zárta 2 körül, de nem a fülszírpróbáló “We shall overcome”-ot idézem, hanem egy kedvencemet.

Galahad-galopp

Ha valaki még magánál volt, hát ez kiütötte.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>