Az első nap túlságos lendülete majdnem semmissé tette a másodikat, de ilyen könnyen nem adjuk meg magunkat, pedig még az égiek sem tudták eldönteni mit is akarnak pontosan.

Egész nap úgy fújt a szél, mintha azt szeretné, hogy lufikként repüljünk el a fesztiválról valahova Ausztriába. Aztán voltak pillanatok, amikor nem csak széltől tarthattunk, hanem ronda borulás mutatkozott azt ígérve, hogy ki leszünk öntve rendesen.

A Primushoz ez az igen csak szeles idő furcsa módon még illeszkedett is. Les Claypool – a zenekar kvázi frontembere – érdekes figura: egész alakját valami szürreális irónia lengi körül, ugyanígy zenéjüket is ez a nehezen magyarázható extrémitás jellemzi. Nehezen befogadható, nehezen benyelhető dalok, gyermeki énekdallam és kicsit ijesztő hang. Ha valaki próbált nyitottabban figyelni, biztos vagyok benne, hogy élvezte a koncertet, és emlékezni fog rá (a disznó maszk ebben segíteni fog).

A House of Pain volt eddig az első meglepetés az idei Volton: azt hittem, hogy DJ-settel jönnek majd és lebetlizik a koncertet, de erőteljes volt a zenéjük és teljes koncertet adtak: játszott, Snoop Dogtól, Cypress Hilltől és Everlast saját projektjéből is, például az Endset, ami talán a koncert csúcspontja volt. Everlast egyébként nincs valami jó formában a Jump around alatt is nagyjából lábujjhegyig ugrálgatott – hiába egy szívműtét, az szívműtét. Everlastról még több szó erre esik.

A második napon a legtöbben a Sum41-t várták. A szél miatt a Nagyszínpad teljesen lemeztelenedett, így csak a fények, és a zenekar volt, ami látványt adhatott. A szél miatt a hangerőt fel kellett tekerni, így aki kicsit előbbre ment, nem csalódott. Deryck Whibley énekes szemmel láthatóan élvezte a koncertet, már-már lubickolt a punk-szupersztár szerepben, és ha a zenekar élvezi a koncertet, az mindig pluszt ad.

A végére még egy tömött é teljesen profi Dub FX jutott, de erre már csak a buli szó maradt.

Voltról röviden twitteren élőben.

Volt 2011 – első nap

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>