A pénteki nap bizakodásban telt: nem visz el minket szél és nem ázunk sárrá. Az egyre nagyobb tömegben komoly dagonyázásra lehetett volna számítani.

A Quimby alatt nem csak az idő volt kétesélyes, hanem a zenekar is hullámzó képet mutatott, jóllehet az első pár dal olyan kitörő lendülettel és jókedvvel párosult, hogy azt hittem, az év koncertje lesz. A Most múlik pontosan el nem éneklésével olyan rossz szájízem lett, hogy lehet amiatt, nem tudtam már visszahangolódni újra. Megértem, hogy Kiss Tibi már nem akarja énekelni, mert túljátszották, félreértették, de akkor felejtsük el, legyen helyette az Egyik cica mászik… kezdetű mondjuk, ketten már biztos örülnénk neki.

Ez a nap volt egyébként a legjobban felépítve olyan szempontból, hogy alig ütköztek zenei érdekek, vagy nagyon kevés fellépő volt, ami érdekes, vagy csak aznap lehetett átgondolni rendesen a lineupot.

A Monster Magnet következett egy színpaddal arrébb. Tavaly a Szigeten olyan felemás érzésekkel távoztam, hogy jó volt végre látni őket, de annyira nem nyűgöztek le. Idén szerencsére pótoltak: nagyon jól szóltak, életteli volt a koncert, és nagyon sok energia áradt a sivatagos űrből, még ha csúsztak is egész sokat – minimum fél órát.

Úgy terveztem, hogy a Mobyn felpörögve, átslágeresedve majd nem lesz hiba a Soerii és Poolek koncertben. Nos Moby – aki minden bizonnyal más bolygóról jött és hozta magával klónjait is (lásd dobos) – nem döbbentett meg. Leadta a rendes dallamos, ritmusos koncertjét, amit jó sokan táncoltak végig, teljes joggal, de kicsit hosszúnak tűnt, vagy az utolsó szám volt túl gyors tempójú. Mindenestre nem pörgetett agyon mindenkit.

Ez abból is látszott, hogy rengeteg embernek maradt még energiája a Soerii és Poolekre: teltház. Holot a show-elemek 20 sorral hátrébbról már alig látszódnak, csecsek pedig ilyen hidegben nem villannak. Sláger pedig csak egy van (Elton John), az is végén, nem véletlenül.

Az eső is eleredt, más jelre nincs szükség.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>