Amikor először hallottam a Kistehén ex-zenészeinek projektjét, az Intim Torna Illegált, két dolog miatt tetszett meg, egyrészt igazi bulizene, másrészt pontosan tudja, mit akar: Mano Negrát játszani magyarul, illetve a Kárpát-medencére szabva. Mindez olyan jól sikerült, hogy a példaképhez hasonlóan, ők is úgy tudnak előadni keserédes dalokat, hogy az ember nem tudja, hogy nevessen, vagy magába roskadjon. A legjobb megoldás ilyenkor a sírva vigadás. Erre tökéletes példa a méltán MR2-kedvenc Vágjál lyukat a kádban című szám, amely nélkül mostanság nincsen reggel – és ez így is van jól, hiszen mindenki örül, ha a sok szemét között egy apró gyémántra lel.

Eddig a tudatalattinkban kellett a saját életünk szilánkjaiból kollázst készítenünk a dalhoz, most azonban elkészült hozzá a hivatalos klip is:
Intim Torna Illegál – Vágjál lyukat a kádba (Official Video)

A jelentős érzelmi töltettel felruházott dalt helyenként erősítik a képek, máshol viszont gyengítik. Egyértelműen lehetett volna ütősebb videót készíteni, de annyit meg kell hagyni, hogy ugyanúgy egyensúlyozik a felfelé szívó tornádó és a lefelé húzó örvény keskeny határán, mint maga a zene. Ami pedig a finálé meztelenkedő jeleneteit illeti, aki már hallott a Red Hot Chili Peppers zenekarról, vagy bármelyik hasonszőrű haverjaikról, az tudhatja, hogy ez az őszinte funk’n’roll természetes velejárója. Egy klipnek az az elsődleges funkciója, hogy a zenekart közelebb vigye a rajongókhoz -  ez az én esetemben sikerült.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>