13 című, márciusban megjelent lemezének turnéja során idén is útba ejti hazánkat a kaliforniai crossover thrash-legenda, a Suicidal Tendencies. Mike Muirék július 9-én, kedden este ismét fellépnek a Zöld Pardonban, ahol a koncert előtt egy izgalmas tetoválás-szépségverseny is várja az érdeklődőket.

A 13-as szám ebben az évben több szempontból is fontos szerepet játszik a Suicidal Tendencies életében, hiszen az idén, azaz 2013-ban napvilágot látott 13 című albumuk pontosan 13 éve az első olyan stúdióalbumuk, ami vadonatúj dalokat tartalmaz, szám szerint éppen 13-at. A tavalyi ZP-s buli sikeréből kiindulva pedig szinte biztosra vehetjük, hogy a bűvös szám idén is szerencsét hoz majd Mike Muirnak és legénységének, akik kivételesen repülővel érkeznek Görögországból a Rákóczi híd budai lábához, hogy bemutassák új anyagukat, de természetesen a régi nagy klasszikusokkal is megörvendeztetik majd a Zöld Pardon közönségét. A Suicidal Tendencies még punkbandaként alakult Venice Beach-en 1981-ben, majd a két évvel később megjelent debütáló nagylemezükről kimásolt ”Institutionalized” című dalukhoz készült videóklip volt az egyik első hardcore punk klip, amit az akkoriban induló MTV a műsorára tűzött. A ’80-as évek második felétől aztán sorra jelentek meg a punktól egyre inkább eltávolodó, az akkoriban virágkorát élő thrash metal műfaj stílusjegyeit felvonultató lemezeik. Olyan klasszikus dalokat adtak a metal történelemnek, mint a „Possessed To Skate”, a „Trip At The Brain”, a „How Will I Laugh Tomorrow”, a „You Can’t Bring Me Down” vagy a „Send Me Your Money”.

Suicidal Tendencies – You Can’t Bring Me Down

1992-ban adták ki mai napig legsikeresebb lemezüket, az Art Of Rebellion-t, majd a mainstream sikerük csúcsán – underground hitelességüket féltve – megjelentették a Suicide For Life című anyagukat, ami minden addiginál agresszívebbre sikeredett és hatalmasat bukott mind a kritikusok, mind a közönség szemében. Mike Muir frontember közben egyre inkább a funk műfaj felé fordult, köszönhetően a Suicidal akkori, és a Metallica mai basszusgitárosának, Robert Trujillo-nak, akivel meg is alapították az Infectious Grooves nevű csapatot, a Suicidal Tendencies pedig szép lassan a földbe állt. Bár a ’90-es évek végén még adtak némi életjelet magukról, és megjelentettek egy lemezt is, de igazán csak 2005-től aktivizálták újra magukat, újra turnéra indultak, idén pedig végre új anyaggal is előrukkoltak a fejkendős legendák. Magyarországra is a 13 címet viselő album lemezbemutató turnéjának keretében látogatnak el, és ahogy megszokhattuk tőlük, idén is rengeteg merchandise-zal (pólók, sapkák, kendők, stb.) felszerelkezve érkeznek a Zöld Pardonba. Július 9-én, kedden érdemes már jó korán befutni, ugyanis a Suicidal-koncertet megelőzően egy tetoválás-szépségversenynek is otthont ad a ZP, melynek során a Kowalsky vezette szakértő zsűrinek mutathatják meg a testüket díszítő motívumokat a legbevállalósabb versenyzők. Az első három helyezett értékes nyereményekkel lesz gazdagabb, a legszebb tetkó tulajdonosa egy 15.000 Ft, míg a második helyezett egy 10.000 Ft értékű tetoválást készíttethet a Green Skull Tattoo Szalonban. De a bronzérmes sem távozik a versenyről üres kézzel, hiszen egy 8.000 Ft-os italkupont kap, amit természetesen a Zöld Pardonban fogyaszthat le. A dobogós helyek mellett pedig a közönség is díjazhatja a nekik legjobban tetsző tetoválást a Zöld Pardon facebook oldalán. A győztes ingyenjegyeket és italt nyer.

A koncertre a belépő 800 forintba kerül.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>