Nem láttad a Trainspottingot? Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem láttad a Ponyvaregényt vagy a Star Wars trilógiát. Ha meg láttad már, akkor ez az a film, amit bármikor, bárhol újra lehet nézni, például június 19-én a Budapest Rooftop Cinema legújabb vetítésen, a város felett a Corvintető teraszán.

Az 1996-ban bemutatott brit film (Irvine Welsh regényének laza adaptációja Danny Boyle rendezésében) a kilencvenes évek közepének egyik legfontosabb mozija, amely hatalmas erővel robbant be a köztudatba nemcsak Európában, hanem az egész világban. A Trainspotting egyszerre kultuszfilm és hivatkozási pont.

TRAINSPOTTING -Trailer

A film négy heroinfüggő életét követi nyomon az 1980-as évek végén, Edinburghban. Danny Boyle filmjének újszerűsége abban rejlik, hogy laza könnyedséggel mesél hihetetlenül komoly témákról (drogfüggőség, halál, barátság). Úgy reális, hogy közben szürreális és úgy ironikus, hogy közben halálosan komoly. A film talán legnagyobb erénye az, hogy az alkotók nem törekedtek a kábítószerfüggők életének szociográfiai pontosságú dokumentálására, inkább gyomorforgatóan naturalisztikus jelenetekkel, eredeti karakterekkel (Ewan McGregor ezzel a filmmel robbant be a filmiparba), pörgős lendülettel és zseniális soundtrackkel (Iggy Pop Lust for Life című dalát itt ismerte meg a széles közönség, mint ahogy az Underworld Born Slippy című agymenése is a filmnek köszönhetően lett “sláger”) mutatták be azt, amit bemutatni filmen szinte lehetetlen. Az eredmény: egyöntetű rajongás mind a mozinézők, mind a kritikusok körében.

Egy klasszikussá vált kultfilm, ami semmit sem vesztett az értékéből és az eredetiségéből – ha még létezik olyan ember, aki nem látta, az most pótolhatja.

angol filmdráma, 90 perc, 1996
rendező: Danny Boyle
író: Irvine Welsh
forgatókönyvíró: John Hodge
zeneszerző: Damon Albarn
operatőr: Brian Tufano

Szereplők:
Ewan McGregor (Mark “Rent-boy” Renton)
Ewen Bremner (Daneil “Spud” Murphy)
Kevin McKidd (Tommy)
Jonny Lee Miller (Simon David “Sick Boy” Williamson)
Peter Mullan (Swanney)
Robert Carlyle (Francis Begbie)
Kelly Macdonald (Diane)

Időpont: 2014. június 19. csütörtök
Helyszín: Corvintető tetőterasz (VIII. Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 18.00
Kezdés: 20:45 Bernáthy Zsiga LIVE – Vizual by Daniel Besnyo
21:45 Trainspotting

HELYFOGLALÁS – NEM KÖTELEZŐ, DE AJÁNLOTT

Ha biztosítanád a helyed, írj emailt: info@corvinteto.hu Az előzetes foglalás díjmentes, a foglalt helyeket 18.00-tól lehet elfoglalni és 20.00-ig tudjuk fenntartani.

VIP HELYEK

A vetítések a teraszon ingyenesek, ám az előadást nézheted négy méterrel feljebb is: a kilátóban 12 db szék vár, melyek egyenként 3000 Ft fogyasztásért foglalhatók: info@corvinteto.hu

A filmbe középtájon 15 perces szünetet iktatunk, amit mindenki arra használ fel, amire akar. A szünet közben ügyesen egy visszaszámláló lesz látható a vásznon, hogy mindenki visszaérjen a második részre.

Rossz idő esetén a program sajnos elmarad.
Belépés csak 18 éven felülieknek.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>