Ezúttal a Dürer Kert szabadtéri színpadán lép fel az idén 10. születésnapját ünneplő Cantara. A hazánkban egyedülálló zenekar július 10-én egy újabb különleges előadással készül. Molnár Lujó, a zenekar vezetője (aki a Cantara mellett a VHK tagja is), korábban gótikus világzeneként határozta meg a zenekar irányát.

Ihletője a Dead Can Dance volt, de inspirálta az archaikus népzene, a magyar és a svéd (germán) népi muzsikára emlékeztető világzene, merítettek a középkori nép- és műdalokból, a középkori szakrális énekekből, valamint a klasszikus dark wave / gothic műfaj is hatással volt rájuk. Ezek ötvözeteként alakult ki jellegzetes hangzásuk. Koncertjeik ritkán tapasztalható élménynek számítanak. Előadásaik mindig új elemekkel gazdagodnak, zenéjük kuriózum, csemege az értő fülnek.

Cantara koncert 2014 07 10

A koncert előtt irodalmi prelűd. A koncert után: Sir Weirdo és Cuvious (Lilian Goth Art Prod.) gondoskodik a dark / goth / wave talpalávalóról. A repertoár központjában a Lilian Goth estjein megszokott dark / gothic klasszikusai lesznek, ám ezúttal más underground műfajok felé is nyitni szeretnénk.

A belépés ingyenes!

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>