A Sonic Youth korszakos alapító-gitárosa, Thurston Moore tavaly jelentette meg legfrissebb szólólemezét. A The Best Day turnéja június 3-án az A38 Hajóra is eljut, ahol a My Bloody Valentine és a Primal Scream basszusgitárosa, illetve a Sonic Youth dobosa kísérik Moore-t.

Thurston Moore-t, a Sonic Youth alapítóját, a noiserock meghatározó alakját, Kim Gordon ex-férjét, az örökké kísérletező, a pop, a rock, az avantgárd és a kortárs határán egyensúlyozó, örökké kölyökképű korszakos művészt nyilván nem kell bemutatni.

Az 1958-ban született Moore húszéves kora óta kulcsfigurája annak a máig lüktető New York-i zenei színtérnek, amit jobb szó híján posztpunk-no wave-nek szokás nevezni, és amiből legutóbb Lydia Lunch decemberi A38-as koncertjén kaphattunk ízelítőt. 1981-ben alapította Kim Gordonnal a Sonic Youth-t, ami túlzás nélkül a korszak legfontosabb keleti-parti rockzenekara lett, és ami elképesztő hatást gyakorolt a legutóbbi három évtized könnyűzenéjére a Nirvanától Laurie Andersonon át az európai avantgárd dzsesszig.

De a Sonic Youth punkot-zajrockot-minimalizmust ötvöző zenéjénél talán még fontosabb Moore elképesztő aktivitása.Oldalakon keresztül leehetne sorolni, ki mindenkivel játszott együtt, hány filmzenében, performance-ban és projektben vett részt, miközben az elmúlt két évtizedben négy szólólemezt készített. A legutóbbit éppen tavaly: a The Best Day című, a Sonic Youth zenéjénél talán kevésbé radikális, de nagyon elmélyült és összeszedett album a Matador kiadónál jelent meg. A The Best Dayt igazi szupergruppal vette fel Moore, és abban a szerencsében van részünk, hogy a zenészek a koncertturnéra is elkísérik őt. Így aztán nem csupán egy, de rögvest négy legendát is láthatunk a színpadon: Moore mellett a nagyszerű brit gitárost, James Sedwardst, a My Bloody Valentine és a Primal Scream ikonikus basszusgitárosnőjét, Debbie Googe-ot, illetve a Sonic Youth dobosát, Steve Shelley-t.

Jegyár: 6500 Ft, elővételben: 5500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>