A Kopaszkutya Kettő című játék-dokumentum-koncertfilm december 9-én pénteken kerül a mozikban! A film hangsúlyozottan NEM folytatása az első filmnek. A premierre december 8-án kerül sor a Barba Negrában.

A Kopaszkutya Kettő a három főszereplőt, Földes László Hobot, Deák Bill Gyulát és Póka Egont követi, magánéletükbe is bepillantva, időnként fikciós elemeket is felhasználva. Riportokban és sztorizgatva idézik meg a Kopaszkutya óta eltelt harminc évet, ami alatt útjuk hol szétvált, hol újra összekapcsolódott.

Földes László Hobo és Póka Egon

Szomjas György 1981-ben, harminc évvel ezelőtt készült kultuszfilmje, a Kopaszkutya egy rockzenekar történetét meséli el, akik azt találják ki, hogy „lemennek kutyába”, azaz saját kőbányai környezetük dalait írják meg és játsszák el. Egyfajta „proletrockot” hoznak létre, szembeszállva minden konvencióval, politikai korlátoltsággal, értelmiségi sznobizmussal. A lepusztult külváros zenészeivé válnak. Megírják és előadják a Kőbánya bluest, a Tetovált lányt, a Tortát, a Hosszúlábú asszonyt. A csövesek generációja magára ismert a dalokban és a film végén már sokezres tömeg hallgatta és ünnepelte őket.

Deák Bill Gyula

Hobo, Deák Bill, Póka Egon a Kopaszkutya főszereplői a mai napig színpadon vannak, ami harminc év után nem kis dolog. Dalaik, a film dalai, folklórrá váltak. A közönség ismeri a szövegeket, együtt énekel a színpadon állókkal. Külön érdekesség, hogy a színpad előtt ugráló tinédzserek mellett a közönség felét a 30-40-50 évesek teszik ki, akik évtizedek óta együtt élnek ezekkel a dalokkal. Kőbánya új folklórja megvalósult.

Ez a 30 év egy nagy történet is egyben – a blues, a kutyaság, a proletrock története kilencven percbe tömörítve.

Kopaszkutya Kettő – Hivatalos trailer

A film premierjére a Barba Negrában (Budapest, XI. Prielle Kornélia u. 4.) kerül sor december 8-án 20 órakor. Jegyek korlátozott számban (700 db), csak elővételben, csak a helyszínen kaphatóak (3000 Ft). A vetítés után Hobo, Bill és Egon gitárt és mikrofont ragadnak majd, hogy egy exkluzív koncerttel örvendeztessék meg az összegyűlt kutyákat. Vau!

Hivatalos honlap: www.kopaszkutyaketto.hu

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>