A bostoni ír katolikus munkáskölykök már 16 éve vegyítik a punk rockot és a hardcore-t az ír népzenével. Két legjobb albumuk a Sing Loud, Sing Proud (2001), illetve a Blackout (2003) volt, és ezeket bizony legalább annyira nehéz überelni, mint a Jameson és a Bushmill’s whiskeyket.

Azt egyből elárulhatjuk, hogy ez sajnos nem is sikerül nekik, mert hiába akadnak zseniális számok a mostani Signed And Sealed In Blood-on is, azért lehetett volna még érlelni egy-két évig az új számok némelyikét (például a “My Hero”-t vagy a “Burn”-t) valami tuti tölgyfa hordóban. De például a klippel is megtámogatott balladás “Rose Tattoo” úgy jó, ahogy van, hibátlan, hiánypótló darab, mely a hit, eszmék, példaképek, szerelmek megörökítéséről szól tetoválások formájában (és ingyen letölthető a zenekar honlapjáról).

Dropkick Murphys – “Rose Tattoo”

Az ehhez hasonló fülbemászó dalok mellett a Dropkick Murphy’s másik két erőssége a kelta dallamok beúsztatása, felpörgetése és bedurvítása (“The Battle Rages On”), illetve a magával söprő együtt skandálós kocsmadalok, melyek végén az ember már nem is szeretne ír lenni, mert már írebbnek hiszi magát Shane MacGowannél is és kétpofára vedeli a Guinnesst (ez rímelt). Az új albumon főleg ez utóbbiból van sok, úgyhogy tutira bővülni fog a koncert-repertoár, lásd az albumnyitó “The Boys Are Back”-et vagy az albumzáró “End Of The Night”-ot, amely után nehéz lesz hazamenni a koncertekről, ugyanis már most mérget veszek rá, hogy ezzel fogják zárni a január 28-i bécsi koncertet is, amelyet a Gasometerben tartanak. A koncertre a HangZorro is ellátogat majd, ugyanis a Dropkick Murphy’s nem csak zeneileg van tökéletesen az ínyünkre, hanem egészséges arányban ötvöz egy rakás fontos dolgot, mint a hagyományok tisztelete, a punkos lendület, az őszinte érzékenység, az önkritikus humor, a természetes hazafiasság, az önfeledt vidámság és a csibész bajtársiasság. Mindezt valahogy olyan vagányul tudják összegyúrni, mint senki más. Erre a “Rose Tattoo” mellett a legfrissebb klipes szám, a “The Season’s Upon Us” is jó példa – valahogy így zajlik a srácoknál a Karácsony:

Dropkick Murphys – “The Season’s Upon Us”
Viszlát a koncerten! A jegy 34, 5 euró, vagyis cirka tízezer forint (itt lehet megvenni), de garantálom, hogy megéri az árát! Busz is indul Pestről.

Címkék:
 

Eddig egy hozzászólás

  1. antipop szerint:

    Illetve velünk is lehet jönni, ha van kedve valakinek…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>