Másfél év munka, 2 underground tehetségkutató, 39 koncert, 113 próba, 3 fesztivál, kb 800 liter sör, és egy album. Összeállt a Run Over Dogs, és elkészült első nagylemezük a Noxious Foodies.

Két héttel az első klip megjelenése után, elkészült az R33, és az A38 tehetségkutatóinak nyertese, progresszív rockot játszó Run Over Dogs első albuma. Az album összesen tíz számot tartalmaz, melyet az elmúlt egy évben tökéletesítettek a zenészek. A zenekar számai közül a közönség visszajelzései alapján a zenekar tagjai, illetve Németh Juci producer vezetésével tevékenykedő szakmai csapat választotta ki a nagylemez zenéit.

A lemezen található számokat a zenészek egyéni élményeik alapján szerezték. Czeglédi Szabolcs,Szasza, a zenekar frontembere így jellemzi a lemezt:

„1.Noxious Foodies – A legelső szám, amit együtt raktunk össze, akkor még teljesen más formában. A zenét kidobtuk, a szöveg megmaradt és később visszatértünk hozzá. A szöveg írásakor rossz időszakomban egyedül laktam, és éjszakánként éreztem, hogy ezek a kártékony ínyencek (noxious foodies) folyamatosan zabálják az agyamat, szívják a véremet. Aztán bosszút álltam rajtuk és bár néha visszatértek, remélem jó hosszú időre elhúztak a f*ba.

Dear Elisa – Felbosszantott egy régi szerelem gondolata. Érdekesség, hogy egy hajnalon írtam az Our Love-val és mind a két szám gerincét gyakorlatilag 10 perc alatt fejeztem be.

5. Our Love – Az eddig talán a legsikeresebb számunknak mondhatjuk. A vázlatot a próbán Kapitány (basszusgitár) igazgatta meg, majd a stúdióban Bánházi Gabi (hangmérnök) és Németh Juci (producer) egy nagyon szép formát adtak neki, kihajigálták a felesleges részeket és ötletesebbé tették a fontosakat. Ehhez a számhoz készült a videoklip. A szövege mondhatjuk, hogy egy jammelés szerű dolog, de azt hiszem teljesen érthető.

7. Cryin’ like a Crocodile – Szintén egy közönség kedvencről beszélünk, egyszerű szöveg, énekelhető dallam. A lemezre Juci vezetésével megnyirbáltuk rendesen, úgyhogy meglepi a régi verzióhoz képest.

9. Mexico - Egy nagyon szürreális álom után írtam a számot. Egy mexikói trip volt banditákkal, fegyverekkel, babbal és menő autókkal.”

Szeptember elejére készült el az első klip, az Our Love-hoz, mely a legnagyobb sikereket hozta a tehetségkutatókon. A Színművészeti Egyetem egyik alkotó csoportja aprólékos előkészületi munkájával megalkotott klip – szakmai kritikák szerint – legnagyobb baja az, hogy kissé elvonja a figyelmet magáról a számról, pedig az önmagában is jó.”

A lemez megvásárlására a zenekar koncertjein van lehetőség, de facebookon is elérhetőek.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>