Minden valamirevaló újságírónak példaképe a gonzo újságírás pionírja, Hunter S. Thompson. A Félelem és Reszketés Las Vegasban megfilmesítése óta széles körben is ismertté vált elmebeteg zseninek egy újabb könyvét filmesítették meg, a rendező ezúttal Bruce Robinson, a főszerepet pedig ismét JohnnyDepp játssza.

Az előzetes hírek szerint a film hűen követi majd a könyv ívét. Az antihős ismét egy erőszakos hedonista újságíró, Paul Kemp, aki New Yorkból Puerto Ricóba költözik, hogy a The Daily News-nak dolgozzon. Az ’50-es években játszódó történet tobzódik a fülledt erotikába, aljas árulásokban és a mindent beborító alkoholban.

The Rum Diary (2011) Official HD Trailer

Thompson a ’60-as években a helyszínenírta meg regényét, San Juanban, ahol egy sportújságnak dolgozott. Bár még csak huszonkét éves volt, már ekkor foglalkoztatta a kiégés és megöregedés gondolata. Persze első szám első személyben, hiszen a gonzóság lényege pont az, hogy az újságíró annyira belemerül az adott témába, hogy végül önnön maga válik a saját főszereplőjévé. A kokain, LSD, meszkalin és alkohol rendületlen használata ellenére Thompson se lelte meg az örök ifjúság forrását és hatvanhét évesen szétdurrantotta a fejét – á la Kurt Cobain. Hamvait pedig kilőtték egy ágyúból…

Thompson izgalmas stílusának Depp nem csak azért a legjobb tolmácsolója, mert egyszer már elmerült az író karakterében, hanem azért is, mert hajdan hónapokat töltött az író farmján, hogy minden jellegzetes mozdulatát, fintorát és rezdülését a magáévá tegye. Végül bensőséges barátság szövődött közöttük. Egy hibátlan író tökéletes adaptációjával van tehát dolgunk, vagyis jó eséllyel egy hamarosan kultikus státuszba emelkedő filmről beszélünk. Kötelező.

http://www.mbart.com/artists/_Hunter%20S.%20Thompson/_835/_1648,38/

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>