A Rev Theory egy New York-i banda, júniusban jött ki a második albumuk Light It Up címmel. A zenei stílusukat nehezen tudnám besorolni, a neten is sokfélével próbálkoznak – legtöbbször a hard rockkal, de részemről nem nevezném hardnak. Post-grunge elnevezésbe is belefutottam, de nem szeretném, ha bármi köze is lenne a Rev Theorynak egyik kedvenc skatulyámhoz.

Az általam ismert együttesek közül egyébként leginkább a Lostprophets jutott eszembe a Light It Up hallgatása alatt, ami akár bók is lehetne. Nem különösebben hatott meg ez az album, de mindenképpen úgy néz ki, hogy a Rev Theorynak megvan a sikerhez szükséges receptje, ugyanis a tengerentúlon már-már híresnek számítanak.

A Recept:

Először is lerövidítették a nevüket Revelation Theoryról a sokkal könnyebben kimondható, megjegyezhető (Amerikában ugye ez is szempont), trendibb és ezáltal eladhatóbb Rev Theoryra.
Persze még ezelőtt sikerült együtt turnézniuk híresebb bandákkal, például az Evanescence-szel, vagy a Fall Out Boyjal, ami szintén fontos lehet. Ahogy fontos az is, hogy mit intéz el a producered, managered. Amerikában a NASCAR vagy egy pankrációs rendezvény hivatalos dala óriási figyelmet von maga után. A címadó dal elérte ezt, és ezzel nagyobb közönséget is. A Hell Yeah pedig immáron a Detroit Red Wings megszokott bevonuló nótája, ami legalább ennyire figyelemre méltó. Eddig az egyetlen klipes dal ez, a videoban nem más szerepel, mint egy pankrációdíva, Ashley Massaro (aki nem mellesleg az Audioslave – Be Yourselfet szokta választani bevonuló nótájaként).

Ashley Massaro és a Rev Theory

Az együttesből színpadképileg és mindenhogyan kilóg az énekes, Rich Luzzi. Kigyúrt, divattarajban pózoló, rózsaszín ujjatlan pólóban feszítő, helyes-de-kemény csávó. A többiek is elég pózerek, de inkább metálosabban, feketében, hosszú hajjal, nagyterpeszben gitározva. Az összkép az olyan „menjünk New Yorkba, legyünk rocksztárok, és akkor ingyen lesz a sör, megdugunk csomó jó nőt, dől a lé” érzésű. Ez persze nem baj. Az USA olyan ország, ahol ezt el is lehet érni, van rá piac bőven, szóval gratulálok nekik. Én ettől még nem fogom izgatottan várni, vajon mikor jönnek Bécsbe, vagy mikor jön ki az új album. Találtam egy koncertvideót, amin a NIN - Head Like a Hole-t játsszák, de sajnos nagyon rövid, pedig érdekesnek ígérkezik.

Rev Theory myspace

5 – Isteni
4 – Cseszettül jó
3 – Ott van
2 – Középszerû
1 – Fos

Arra gondoltam, bevezethetnénk egy osztályozási normát, a fenti az én ötletem, de nem engedélyezte senki - ötleteket, kritikákat várok.

Olvasd el kálci utolsó írását!
Nick Cave and the Bad Seeds a PeCsában

Címkék:
 

Eddig egy hozzászólás

  1. Tóth Márton szerint:

    Középszerű?! Viszlát ide se jövök többet!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>