A május 21-i DM-koncert annyiféleképpen csapódott le az emberekben, ahányan csak jelen voltak – és ez így is van rendjén. Mivel egyikünk se birtokolja a bölcsek kövét, inkább teret engedünk a legkülönfélébb véleményeknek, amelyekkel találkoztunk.

“A ’93-as óta ez volt a legjobb koncert talán. Jó formában voltak a tagok, új számok faszák és a régieket se albumverzióban játszották többnyire, hanem érdekesebben máshogy.”
Dani, képregényrajzoló

“10 pont ! A nagy slágerek pörögnek, mert az újakat még nem hallgathatjuk 20-30 éve. De majd fognak azok is. Óriási volt a hangulat, Martin még mindig szuper és Dave a riszakirály ! Ráadásul milyen feneket riszál !”
Lívia, anyuka

“7-es. Az új számok öregesek es lassúak, a jó buli mindig a régebbi, energikusabb dolgokra van.”
Viktor, zenész

“Tetszett, hogy élőben machináltak a kamerák képeivel, különbözőek voltak a jobb/bal meg a háttér vetítések, és egyiknek sem volt köze a színpadi valósághoz, mindegyik külön nézőpontot kínált, komplett koncertklipet csináltak élőben. Látszik Anton Corbijn keze munkája, elég összetett látvány volt, technikailag hibátlan.”
Sándor, fotós

“Számomra meghökkentő volt, hogy mennyi régi számot adtak le, azt gondoltam előzetesen, hogy elsősorban az új albumot fogják promózni. Hogy ez minek köszönhető: ismerik már jól a mi igényeinket, vagy ehhez volt kedvük, azt nem tudom megítélni. Egy biztos, azok alatt a számok alatt azt éreztem tömeges szívinfarktust kap a stadion! Nem tudom megunni, nagyon erőteljes koncertéélmény volt. Az instrumentális blokk nem tetszett annyira, nem volt koncertre való, lelassította az egészet. Ellenben nagyon jók voltak a vágások, a retro vs színes hátterek. No és az eufória élmény természetesen megvolt. Többször is…”
Éva, ősrajongó

“Nagyon nagy volt az egész, jó volt az arány az új-régi-régebbi-örökzöld dalok között. Nekem külön tetszett, hogy voltak akusztikus dalok, és több olyan is, amit Martin adott elő, bár eredetileg Dave énekelte az albumon. Plusz királyság volt a vizuális élmény: egyszer színes, aztán fekete-fehér, aztán vibrálós (Barrel of a gun), stb. A közönség is vette a lapot, volt hosszas dúdolás, éneklés.”
Anti, apuka

“Kétszer leültették a koncertet, a setlist nem volt tökéletes. Ettől eltekintve egyébként szuper volt. Profi, látványos, és “Év koncertje” gyanús.”
Zsolt, fotós

“Nem vagyok rajongó, hátul középen ültünk, és nagyon jó volt. A látvány csodálatos volt, és a két énekes hangja is fantasztikus. Dave teste pedig …”
Kiszabadulós Kislány, rocker, DM-koncertszűz #1.

“Az újak közel sem olyan meggyőzőek mint a régi zenéik, viszont azok olyan szinten belém másztak, hogy a mai napomra 100 százalékosan rányomják a bélyegüket. Egyik pillanatban még szintipop őrületben vagyok (youtube) következőeben már a ‘Home’-ot hallgatom tizenkettedjére. Adódik ez a banda sokszínűségéből és persze abból is, hogy eléggé változó a hangulatom mostanában, de egyszóval, óriási élmény volt még annak is szerintem, aki nem óriási rajongó.”
Márti, asszisztens, DM-koncertszűz #2.

Depeche Mode – Never let me down again (Budapest – 2013.05.21.) HD

“Életem első DM koncertje!! 10-es, még akkor is, ha az új album számait nem ismertem. A kígyótestű Dave Gahan-t még bírtam volna bámulni! Martin hangja meg gyönyörű.”
Rita, DM-koncertszűz #3.

“A keverőnél nem volt jó a hang, hátul középen állt össze, és egy kicsit halk volt. De mint koncert nagyon jó volt.”
Bátyó, hangmérnök

“Elöl voltunk, állat volt. Dave kicsit fáradt lehetett, de azért volt zúzás. És a látvány durva volt. A háttér videókból néhányat, de egyet tuti, hogy itthon csináltak. ”
Péter, fotós

“Saját magukat másolták egyszer-kétszer, azt nem annyira szerettem. Zeneileg is, meg látványilag. A ‘Soothe My Soul’ az olyan, mint egy kicsit átírt ‘Personal Jesus’, illetve az egyik betét-videóban olyanok voltak a maszkok, mint a ‘Walking in my Shoes’ klipjében. És szerintem majdnem az összes dalt lejjebb vitték 3-4 hanggal, kímélve a kímélendőket. Vagy már az én torkom nem a régi. A hangzás száraz volt, és egy kicsit halk.”
Péter, kritikus

“Ötödik DM koncertem volt (nem sok, nem kevés), sokkal jobb volt, mint vártam. A 93-as nagyon jó volt, a 2001-es pocsék, a többi ‘elmegy’ kategória, de ez most 10-ből 7,5 pont! Magukhoz képest elég sok régi szám volt, meg az újak élőben is egészen hallgathatóak lettek . sikerült kétszer is rávenni őket arra, hogy a közönség éneke alá játszanak valamit élőben, ez a takkra felkonfigurált zenegépek korában elég jó eredmény, tehát mi is jók voltunk. Ez rajtuk is látszott, a bemelegedés után éltek a színpadon, a szokásos minimálisnál többet kommunikáltak velünk, még egymást is ugratták. Valahol a koncert közepe táján pedig rám szóltak a körülöttem állók, hogy ne énekeljek olyan hangosan, ez egy kicsit kritika is a hangosításra, a látvány viszont kárpótolt ezért a csekélységért. Andy pedig többször is majdnem hozzáért az előtte lévő izékhez, de aztán mégsem vállalta be…
SPS, rajongó

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>