Motherland című új lemezével érkezik október 6-án Budapestre a Pretty Maids. A 30 éve pályán lévő dán hard rock zenekar két évtized után tér vissza Magyarországra, ahol a Barba Negra Music Clubban lépnek majd fel.

2010-es nagy sikerű Pandemonium albumuk után most itt a dán dallamos hard rock csapat, a Pretty Maids új lemeze. A csapatot Ken Hammer gitáros és Ronnie Atkins alapította 1982-ben, és a Pretty Maids igen gyorsan a korszak egyik megbecsült csapatává vált, mely az 1985-ös Red Hot And Heavy, majd a ’87-es, mára klasszikusként számon tartott Future World című lemezével áttörést ért el.

Az utóbbi lemez híre a Távol-Kelettől egészen Amerikáig eljutott, így a banda hamarosan már a Deep Purple-lel is közös turnéra indulhatott, és a Monsters of Rock fesztiválon is szerepelt. A csapat már ebben a korszakban eljutott Magyarországra is, ami akkortájt még koránt sem volt megszokott dolog, így érthető módon hazánkban is komoly rajongótáborral rendelkeznek.

A Jump The Gun című soron következő album is fenntartotta az érdeklődést, és a csapat a kilencvenes évek alatt sem lankadt, megőrizve rajongótáborát Európában és Japánban.  A 2006-os Wake up to the Real World volt az első kiadvány, mely már a jelenlegi kiadónál, a Frontiers Recordsnál jelent meg, a 2010-es Pandemonium pedig ismét korszakos jelentőségű sikernek bizonyult: a dallamos megközelítés visszaidézte az együttes ’80-as évek-beli sikerkorszakát, melyet felfrissített és modern hangzással tettek korszerűvé.

2012-ben kezdtek neki a következő lemez készítésének, mely a Pandemonium sikerének köszönhetően komoly kihívást jelentett. „Tudtuk hogy ez egy kemény dió lesz! Emlékszem azokra az időkre amikor olyan lemezek után kellett valami újjal előhozakodnunk, mint a Future World – mondta el ennek kapcsán az énekes, Ronnie Atkins. – Általában megpróbáltuk többé-kevésbé másolni az előző lemez dalait, hogy megtartsuk az egyensúlyt. Most azonban csak egyszerűen feljátszottuk azt ami magától jött, és az eredmény a Motherland című lemez lett.”

Az elmúlt években a Pretty Maids főleg a Dánia közelében lévő országokban játszott, most azonban végre újra bejárják Európát, így október 6-án Budapestre is eljutnak. A Barba Negra Music Clubban tartandó koncert afféle visszatérésként is kezelhető majd, hiszen több mint két évtizede. 1992-ben jártak utoljára nálunk, így bízhatunk benne, hogy az új dalok mellett a régi slágerek is előkerülnek majd.

A márciusban megjelent lemezhez kapcsolódóan egy új maxi és egy videó is készült: a Mother Of All Lies klipjét itt láthatjuk: 
Pretty Maids – Mother of All Lies

Belépő: 5900 Ft, szeptember 1-től 6500 Ft.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>