Az a38 ajánlója nem kisebb állítással indít, minthogy “a zenekar, ami nélkül nincsen grunge, a Nirvana sem az lenne, ami lett. A Melvins mellett a seattle-i rock legfontosabb ősegyüttese, a Mudhoney Magyarországon!” És valljuk be, sok bebben az igazság…

Mert idén a Mudhoney a nyári európai turnéján az olyan fesztiválok mellett, mint a barcelonai Primavera Sound vagy a katowicei OFF, az A38 Hajón is fellép. Az ajánló egyébként annyira jól sikerült, hogy rég olvastam már ennyire szívvel megírt koncertajánlót:

“Nehéz – bár persze nem lehetetlen – fontosabb, máig aktív zenekart mondani az elmúlt harminc év amerikai rockzenéjéből, mint a Mudhoney. Ha a seattle-i kvartett nem is lett olyan híres, mint a szorosan a nyomában érkező Nirvana, a Pearl Jam vagy a Soundgarden, de a Melvinsszel együtt kulcsszerepe volt abban, hogy a grunge mit műfaj egyáltalán létrejöhetett.

Maga Kurt Cobain nyilatkozta még egykor, hogy mekkora hatása volt a Mudhoney első, teljesen elszállt zaj-punk-blues EP-jének a Nirvana hangzására. Ha nincs a Mudhoney, a legendás seattle-i kiadó, a Nirvana felfedezője, a Sub Pop biztosan tönkremegy, még mielőtt Cobainék egyetlen hangot is felvettek volna náluk. A Dave Grohlt megelőző dobosínségben a Mudhoney-dobos, Dan Peters is játszott a Nirvanában. A két Mudhoney-alapító, Mark Arm és Steve Turner előző zenekara, a nyolcvanas években aktív Green River kultikus tiszteletnek örvendett a New Seattle Sound (azaz a grunge) képviselői között…” Többi it olvasható.

Mudhoney – Here Comes Sickness

Az előzenekar a Run Over Dogs lesz. A színpadon a kitekert, fuzzos témák, pszichedelikus riffek dominálnak, zenéjüket leginkább a desert rock stíluselemeivel lehet körülírni.

Run Over Dogs feat. Németh Juci – Our Love // KERET Sessions @ Super8

Első nagylemezüket, a 2013 végén megjelent Noxious Foodiest több meghatározó zenei portál is az év legjobb hazai lemezei közé választotta, a Németh Jucival közösen felvett Our Love videoklipje pedig ugyanebben az évben nem csak az egyik legjobb, de több zenei platformon is a legjobb klip címet nyerte el. 2014-ben egy 25 napos nyugat-európai turnén vettek részt, ahol London és Liverpool legmenőbb klubjai mellett felléptek Párizsban, Berlinben, Bernben, Prágában is. A hazai fesztiválok mellett a zenekar meghivást kapott Csehország legnagyobb könnyűzenei fesztiváljára, Rock for People-re is, idén tavasszal pedig egyhónapos amerikai turnéra indul a Run Over Dogs.

Jegyár: 5000 Ft, elővételben: 4500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>