A kanadai Morre zenekar, 2008 elején alakult Torontóban. Első albumuk, az …Out there 2010 júniusában jelent meg, a második pedig 2011 áprilisában Contrast címmel. Jelenleg a harmadik lemezükön dolgoznak, amelynek megjelenése májusra várható. Augusztusban pedig nálunk is fellépnek.

Aki először hallgatja őket, felfigyelhet sajátos stílusukra: zenéjükbe néhol belecsempésznek egy kis keleties dallamvilágot, ez az ötvözet egészen különösen hat. Emellett meghatározó a két énekhang és a háttérvokál együttes, többszólamú hangzása. Dalszövegeik sötét, misztikus témákat dolgoznak fel, keverve a kellemes tábortűzi hangulattal.

A Contraston lévő hat dal mindegyike különböző hangulatot hordoz. Van, amelyik egy történetet mesél el (Stray Dog), de akad, amelyiket csupán jól esik hallgatni, ha valami szívfájdalom kínozza az embert (I Can’t Remember). Hallhatunk rajta egészen lírai szerelmes dalt kellemes fuvola kísérettel (Bring You Back), de ha valami zúzósabbra vágyunk, akad olyan is (Winding Roads). Ha a független vándorok szabadság érzése kell, akkor pedig a Renegades a megfelelő dal. Ezen az albumon hallható a Lady of Lust című dal is, amire a zenekar első videoklipje készült.

2011 nyarán a Morre bejárta Európát egy több mint két hónapon át tartó turnéval, és a hatalmas sikerre való tekintettel úgy döntöttek, hogy idén ismételten visszatérnek. Hazánkba augusztus második felében érkeznek, és több koncertet is adnak majd.

MORRE “Lady of Lust” “

Az érdeklődők több információt szerezhetnek a Morre-ról a hivatalos oldalukon, vagy a magyar rajongói oldalon.

Tóth Zsófi

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>