A világ egyik legjobb koncertzenekara, a walesi Skindred idén Kill The Power címmel új albumot jelentetett meg, és november 14-én Budapestre is ellátogat, az Akvárium Klubba. Ennek kapcsán beszélgettünk a zenekar énekesével, Benji Webbe-vel.

A zenétek reggae, ska, metal és rock elemekből építkezik. A különböző műfajok ötvözésének a titka mindig az arányokban rejlik. A Skindred esetében mi a recept?

Egyszerűen csak szeretünk összevegyíteni mindenféle típusú zenét, nincsen konkrétan megtervezve előre semmi. Mi Dél-Walesből, Newport városának egy kulturálisan igen összetett negyedéből származunk, és valószínűleg amit ott magunkba szívtunk, az jelenik meg a Skindred hangzásában. A lényeg, hogy működjön és üssön!

A Skindred híres a lendületes koncertjeiről. Hogyan tudjátok fenntartani buliról bulira ezt az energiaszintet?

Olyasmit csinálunk, amit szeretünk is, és úgy tűnik, jobban élvezzük a munkánkat, mint sokan mások…

A színpadon partiarcoknak tűntök, koncert után a lovak közé dobjátok a gyeplőt?

Általában megiszunk pár sört, de persze szigorúan csak hétvégén!

Egyszer azt nyilatkoztad, hogy az álmod, hogy egy kalap alá vegyenek benneteket a Red Hot Chili Peppers-szel és a Queennel. Ők a példaképeitek?

Azt azért nem merném kijelenteni, hogy a példaképeink, de mindenképpen felnézünk rájuk, és tiszteljük a tényt, hogy mindkettő besorolhatatlan. Mivel minket se tudnak betuszkolni egyetlen kategóriába se, egyfajta közösséget érzünk ezekkel a zenekarokkal.

Számos együttessel turnéztatok már, melyikkel találtátok meg leginkább az összhangot?

Az RHCP-vel sajnos még nem mozogtunk együtt, de az eddigi turnépartnereink közül a kedvenceink a Papa Roach, a Gogol Bordello és a Disturbed volt. Velük igazán jól éreztük magunkat, és igaz barátokká váltunk.

Az új albumotok címe Kill the Power. Első blikkre azt gondolná az ember, hogy ez egy intézményellenes felhívás, de a dalszövegeket hallgatva világossá válik, hogy egy sokkal személyesebb szinten kell értelmezni a „hatalom” kifejezést.

Minden olyasfajta hatalom ellen felemeljük a szavunkat, ami próbál gátat vetni annak, hogy az emberek önmaguk lehessenek, kifejezhessék érzéseiket és gondolataikat, és kiteljesedhessenek! Minden elnyomó rendszer ellen fellépünk, és mindenki mást is erre buzdítunk.

Hogyan születnek a dalszövegek? Miből merítesz inspirációt?

A TV-ből, a hírekből, kocsmai beszélgetésekből, és úgy általában az életből.

Legutóbbi klipeteket Indiában forgattátok, honnan jött ez az ötlet?

Valami egészen újat akartunk csinálni, olyat, amilyenre még nem volt példa. Oda voltunk a gondolatért, hogy Indiában forgathatunk, és minden nagyon jól sült el.

Skindred – Kill The Power

Mi volt a legbizarrabb élményetek koncerten?

Németországban egyszer volt egy áramszünetünk… és csak két szám után jöttünk rá…

Mik a rövidtávú terveitek?

Megírjuk az új albumot, és jöhet az európai turné!

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>