A rajongók támogatásának köszönhetően elkészült az Óriás harmadik nagylemeze. A Tűz, víz, repülő című album új dalit élőben április 20-án a budapesti Corvintetőn hallhatja a közönség a lemezbemutató koncerten.

Egy éves előkészítő munka után április 2-án megjelent az Óriás harmadik nagylemeze a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában. A Tűz, víz, repülő című albumhoz rendhagyó előrendelési program kapcsolódott: a támogatásért cserébe a rajongók kisebb-nagyobb ajándékokat, például egyedi robotos pendrive-ot, pörköltfőzést vagy akusztikus szobakoncertet kaphattak. Az akció minden várakozást felülmúlt, így a rajongóknak köszönhetően határidőre elkészült az új nagylemez. A Tűz, víz, repülő című albumon tíz új dal, köztük a rádiókból már ismerős Helyet tudni szerepel, amelyhez a közelmúltban videóklip is készült.

-  Maguktól kiguruló dalok alkotják az új lemezt, ezért a Tűz, víz, repülő kiforrottabb, kompaktabb, szervesebb, egységesebb lett a korábbi munkáinkhoz képest, a dalok mégis tovább tágítják az Óriás univerzumát – mondta Egyedi Péter, az Óriás frontembere.

Hasonló véleményen van Varga Ádám (30Y, Audiota), aki zenei producerként közreműködött az új anyagon és már a Gondalapos EP-n is:
- A célom ezúttal az volt, hogy az új albumon nyitogassuk kicsit az Óriás zenei határait, de közben megtartsuk a rájuk jellemző odalépős, mégis fülbemászó gitárzenét. Üresjáratok nélküli lemezt szerettem volna készíteni, ahol minden dal a saját hangulatához illő megszólalást kap, Takács „Jappán” Zoltán hangmérnök pedig bravúrosan valósította meg az elképzeléseinket a keverésnél.

A Tűz, víz, repülő című album fizikai formátumban várhatóan április 15-én kerül forgalomba a jelentősebb alternatív lemezboltokban. A különleges CD-borítókat kézzel készítik, és a zenekar ígérete szerint nem lesz két egyforma példány.

Óriás: Helyet tudni

Az Óriás április 20-án a budapesti Corvintetőn tartja lemezbemutató koncertjét (facebook-event linkje), ahol a közönség élőben hallhatja a Tűz, víz, repülő új dalait, valamint a korábbi nagy slágereket. A nyári fesztiválszezonra is folyamatosan érkeznek a meghívások. Az egyik fontos állomás a soproni VOLT Fesztivál lesz, ahol július 5-én a Telekom Nagyszínpadon adnak koncertet. A másik kiemelt helyszín pedig a Fishing on Orfű, ahol a zenekar az önálló koncertje mellett fellép a Kispál és a Borz-napon is.

Web: oriasbudapest.hu

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>