November 22-én fellép a hajón a Mark Lanegan Band. A grunge egyik alapítója, Kurt Cobain és Josh Homme barátja, a pszichedelikus stoner rock Tom Waits-e először Magyarországon! Mark Lanegan az év elején megjelent Blues Funeral című lemezét turnéztatja.

Screaming Trees hajdani énekese, Mark Lanegan lelkesen ugrik be kollaborálgatni más zenekarokba (Queens of the Stone AgeGutter TwinsIsobel CampbellSoulsaversMad Season, stb.), de a saját szakállára nyolc éve nem stúdiózott, ezért a koncert előtt érdemes először alaposan megismerkedni az új anyaggal. A februári Blues Funeral sokkal személyesebb hangvételű, pontosabban sokkal közelebb jutunk általa Lanegan személyéhez, mint korábban bármikor. Lanegan saját bevallása szerint is szívesebben hallgatja ezt az albumot, mint a korábbiakat. Mind a tizenkét szám húz magával, a szokásos receptnek megfelelően, a zaklatott ritmusszekcióra Lanegan elnyújtva, vontatottan énekel rá, mint aki már beleunt a fájdalomba. A másik kulcsszó a sivárság, de nem a külső ingerek hiánya miatt, hanem inkább a sokat megélt emberek megcsömörlöttsége miatti belső kietlenségről van szó. Ahogy a leszokott heroinistákat se nagyon dobja fel a valóság, úgy a nagy utazókat se nyűgözi le túlzottan a szülővárosuk, ahova vissza-visszatérnek. A hangulat tehát adott, az album első száma (“The Gravedigger’s Song”), mely egyben az első klipes szám is, jól tükrözi ezt az életérzést, mely korábban már megcsaphatott bennünket például a Joy Division Closer című lemezét hallgatva.

Mark Lanegan Band – The Gravedigger’s Song

szintipop-hatás újdonságnak számít a Lanegan-életműben, lásd a “Quiver Syndrome” vagy a “Leviathan” dalokat, de például a “Harborview Hospital”-nak is jól állnak az elektronikus ütemek. A Blues Funeral annyira magába szippantja a hallgatót, hogy az album egy órája feleannyinak se tűnik. Maga a koncert ennél nyilván jóval hosszabb lesz, főleg, hogy egy belga posztrock-zenekar is fellép előttük, a Creature With The Atom Brain.

Jegyár: 4.500.- Ft, Elővételben: 4.000.- Ft

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>