Ha azt nézzük, hogy mióta létezik és koncertezik A kutya vacsorája, döbbenetes, hogy csak most jelent meg az első nagylemezük, akarom mondani pendrive-uk, ugyanis az albumot stílszerűen egy csont alakú adathordozón terjesztik, de legalább végre tálalva, és kézbe vehetjük a Gumicsontot.

A koncertlátogatók által már jól ismert dalok mellett pár meglepetés is található a Gumicsonton, azaz a pendrive-on, ott van mindjárt a borító, amelyet Kárpáti Dódi (Quimby) rajzolt, de nem lenne ildomos lelőni az összes poént. Az albumot rögtön a himnuszként is alkalmazható és minden tekintetben überzseniális Mindenkinek saját plázát nyitja, aztán pedig a nemrég méltán rádió kedvenccé avanzsált Még egy tánc következik. Az egyetlen gyengus szám a Cseberből vederbe, de cserébe megkaptuk a Magam adom egy új verzióját Megadom magam címmel, valamint olyan gyöngyszemeket, mint a Lowdown motherfucker és a Hazudsz kutya. Persze A kutya vacsorája elsősorban koncertzenekar, talán ezért se volt olyan sürgős Liviuséknak a Gumicsont elkészítése, mindenesetre a számok döntő többsége lemezen is működik.

Az elhúzódó, de egyben kitartó munkáról Varga Livius, az örök mókamester így gondolkodik:
„A zenekar kedvenc számait nagy lazán elkezdte felfeszegetni először a Gerinél, aztán ahogy az már lenni szokott, „durvult” a helyzet, tódultak a stúdióra szabott ötletek, meg is jártunk vagy három stúdiót. Csont nélkül hoztuk 5 év alatt. Igazi Buddha-meló volt. Vagyis az út maga volt a cél. Na és persze egy-egy saját pláza mindenkinek. Aztán tú’tó’tuk, rátó’tuk, s véletlenül elkészült. Ott álltunk csont idiótán, hogy most akkor mi lesz? Oda a szórakozásunk. Vége a főzőcskézésnek. Kész a vacsi, lehet enni, s annyi. Mondja erre a Vasti, hogy a gumicsonton tovább rágódik minden eb. Gumiba hát a vacsorával, rágódjatok rajta kedves kanok, szukák, gazdik és sintérek! Vegyétek, vigyétek, egyétek! Mi addig megfőzzük a holnapit…”

A kutya vacsorája – Mindenkinek saját plázát

A lemezbemutatóra december 27-én kerül sor Budapesten, a Gödörben.  A közreműködők: Gerdesits Ferenc (Quimby, Üllői Úti Fuck, Marlboro Man), Kovács Geri (Soerii & Poolek, Volkova Sisters), Köles István Jr. (A Kutya Vacsorája), Nemes Zoltán (Jambalaya, HOBO), Varga Laca (PUF, Hiperkarma, Jambalaya, Frenk) és természetesen a magát adó kutyaisten, Varga Livius (Quimby).

 http://akutyavacsoraja.hu/

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>