A Krinkle már legalább három éve érő zenekar, és most végre letették az asztalra az igencsak ígéretes  Day of the Deaf EP-jüket. A négy szám között szerepel a Whole Lotta Love című Led Zeppelin szerzemény feldolgozása is, amelyre eddig kizárólag a Krinkle kapott hivatalos engedélyt magyar zenekarok közül.

A felvételek nagy része az R33 stúdióban készült Lászlóffy András közreműködésével, Budapesten. A négy számot Brett Caldas-Lima, a francia Tower Studio hangmérnöke keverte és masterelte 2014 februárjában, Montpellier-ben. A lemez borítóját Moroncsik Ádám (Designer Drums) grafikus, art director készítette.  

A Day of the Deafen lassú és gyors, de mindig “vérbő“ ütemek váltogatják egymást, és fülbemászó melódiák vegyülnek hihetetlen agresszióval, illetve technikás hangszerkezeléssel. Shuey ugyanúgy tudja hozni Robert Plant hangjának magasságait, mint a death metalos hörgést, de végül a profin torzított ének általában jóleső tehetetlen dühbe csapódik át. 

A zene tökéletesen kiszámíthatatlan, hihetetlen fordulatszámon darál a Krinkle-fűnyíró, de azért levegőhöz is lehet jutni nagy ritkán, van laza belassulás, elszállós témák, punkos dühkitörések, stb.

Az egész úgy ahogy van, igényes és zúzós. Nem repül le tőle a fejed, de azért alaposan meglazulnak a csigolyáid. A Day of the Deaf sötét hangulatú, hangos, és intenzív rock’n'roll. Persze a szó tág értelmében. Olyan, mintha egy mozgólépcsőn korbácsolnának előre, miközben kampókat akasztottak a hátizmaidba. A dob szétklopfolja az ember fejét, amitől pillanatok alatt skizofrén állapotba kerül a mit sem sejtő hallgató. Vad, eklektikus, kapkodós, súlyos, és mégis: nagyon kitalált.

A zenekar amúgy jelenleg menedzsert és kiadót keres.

https://soundcloud.com/krinkleband/sets/day-of-the-deaf

Címkék:
 

Eddig egy hozzászólás

  1. [...] hogy új erők is feltűntek a színen, akik új lendülettel támadnak. A Krinkle zenekarról már írtunk kritikát, most pedig megjelent a CUR című bemutatkozó nagylemezük, amely a modern felfogású metal [...]

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>