Minden bizonnyal a Kávé és cigaretta a Jim Jarmusch-életmű egyik legérdekesebb filmje a corvintető-teraszos éjszakák legfrissebb etapján, melyre remélhetőleg leginkább a kétezres évek elején szocializálódott ifjú nemzedék lelkes mozistái érkeznek majd július 31-én.

Ám ez a film is túlélte az eltelt  tizenegy évet, így okkal számíthatunk arra, hogy a kultfilmekre gerjedő generációk közös halmaza ül a tetőre kávéval, cigivel, a vászon elé meredve.

Roberto Benigni! Cate Blanchett! Tom Waits! Iggy Pop! Jack White! Bill Murray! Kávé! Cigi! Terasz! Csillagos égbolt! Ingyen popcorn!

Ebben a rövidfilm-kavalkádban annyi megasztár csacsog egymással különböző élethelyzetekben a cím alapján kötelező kellékekkel, amennyi nagy hollywoodi filmekben is ritkaság. A szigorúan fekete-fehér miliőben különös-vicces történetek követik egymást, nagy karakterek villannak, hogy aztán órákig vitatkozhassunk a kedvenc jelenetek sorrendbe tételén.

Kapunyitás: 18.00 Kezdés: amikor nagyon sötét lesz, kb. 21.00-21.30 között

A filmbe középtájon 15 perces szünetet iktatunk, amit mindenki arra használ fel, amire akar. A szünet közben ügyesen egy visszaszámláló lesz látható a vásznon, hogy mindenki visszaérjen a második részre. Rossz idő esetén a program sajnos elmarad. Belépés csak 18 éven felülieknek.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>