A napokban több zenekar és előadó is megkapta a vízumot Sziget Fesztiválköztársaságba. Érkezik például – nemrég megjelent új lemezével – az egyetemes zenelegenda Nick Cave és az ő Bad Seeds nevű zenekara, és az utóbbi idők legnépszerűbb alter rock csapata, a Franz Ferdinand.

Nick Cave többek között költő, író, provokátor, rocksztár – mindegy milyen sorrendben. Bármit csinál, figyelnek rá. Korszakot meghatározó albumokat készít, zenekarokat hoz létre és szüntet meg, amihez nyúl, nem aránnyá változik, hanem időtlen monolittá. Bizonyos szempontból amikor Nick Cave hamis, akkor is tiszta: Bad Seeds-szel tudatosan nyúl a szabályos mellé, de csak azért, hogy az összes többi hang a helyére kerüljön, így a legértékesebb hamis hangokból akár káprázatos életmű épülhet fel. Nick Cave-nek nemrég jelent meg új lemeze, ami szaksajtót és a közönséget egyaránt lenyűgözte. Ezzel az új, egyszerre modern, energikus, de mégis tipikusan Nick Cave-es anyaggal belépőt váltott az idei fesztiválok headliner pozíciójára.

Nick Cave & The Bad Seeds – Mermaids

Frappánsan összefoglalva a glasgow-i Franz Ferdinand ádáz, fékezhetetlen indie rock’n'roll tempójú, szédületes gitár graffiti keverések, mocskosul elegáns és elegánsan mocskos, őrült, küzdőtérre született dirty pop indulók jellemzik. Ez a védjegye az utóbbi idők legnépszerűbb alter rock slágereit jegyző, a legfontosabb brit zenei díjakkal megpakolt, zenekarnak, akik első lemezük megjelenése óta képtelenek hibázni; ellenállhatatlan, lendületes, egyedi stílusú rockzenéjük a kritikusokat és a rajongókat együtt mozgatja meg 2004-es berobbanásuk óta. Alex Kapranos-ék az idei Szigetre bombaformában, augusztus végén megjelenő negyedik albumuk, a Right Thoughts, Right Words, Right Action vadonatúj számaival felfrissített repertoárral érkeznek.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>