Az NME szerint, a zenekar egy vagyont bukott el a 2013-as Metallica: Through the Never című filmmel, melyet Antal Nimród rendezett. A frontember szerint ennek az oka elsősorban a kritikusok hozzáállása volt, ami hátráltatta a mondanivaló megértését.

“Keserédes tapasztalat volt ez a film” – mondja Hetfield. “Rengeteg pénzt, időt és energiát öltünk bele, és úgy ítéltük meg, hogy egy egyedi és nagyszerű dolgot teszünk le az asztalra. Aztán végül hatalmas bukásnak bizonyult az egész. Valahol a koncertfilm és az akciófilm keveréke a Through the Never, és talán ezért tűnt el igazi visszhang nélkül a süllyesztőben. Szomorú vagyok emiatt.”

“Manapság a filmbizniszben minden eldől a bemutató napján. Két év munkája mérettetik meg egy péntek este” – folytatja a Metallica énekese. “A megjelenés napjának a végén már meg lehet jósolni, mennyi lesz a munkánk gyümölcse. A menedzsment szerint minden a kritikákon és a szóbeszéden múlik. Ha valaki kitwitteli, hogy a film príma és ez elterjed, akkor az segít. Egy rossz recenzió viszont sokakat elijeszt a mozipénztáraktól.”

Hetfield arról is beszél, hogy az összesen 15 millió dollár veszteséget elkönyvelt projekt során az érzelmek széles skáláján táncolt végig: “Volt idő, amikor iszonyúan dühös voltam, és folyamatosan bűnbakot kerestem. A terjesztők, Hollywood, a rendező, a producer, a casting, a menedzsment… mindenki bűnös volt a szememben! De igazából a mi döntésünk volt minden. Talán egy picit alaposabban át kellett volna rágni a dolgokat. Túl sok kockázatot vállaltunk, de végülis rengeteget tanultunk ebből.”

A Metallica amúgy nemrég bejelentette, hogy korlátozott számban megjelentet egy 16 lemezből álló bakelit csomagot, Kirk Hammett pedig 2016-ra ígéri az új albumot.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>