Egy jó pár éve szinte mindig úgy indul a Sziget-hype, hogy a rendezvény valami matt lehet, elmarad. A többi ország nagy fesztiváljai ilyenkor már a főfellépőkről nyomják a híreket, azonban a Sziget, mint valami Dávid harcol mindig valami misztikus Góliát ellen.

Nem akarom elbagatellizálni az állandó bezárás közeli helyzetet, csak már kezd kicsit idegesítő és hiteltelen is lenni. Volt, hogy azt mondták nem nyereséges lehet azért nem lesz, aztán, hogy eladják, eladták (akármilyen feltételekkel), akkor az volt, hogy csak akkor áll a biznisz, ha nyereséges lesz. De végül eddig mindig lett azért. Szerencsére!

Most meg ez a 2,5 milliárdos bérleti díj akarta keresztbe húzni az általunk annyira szeretett és nagyon fontosnak is tartott eseményt. Ezek a politikusok állandóan csak azt keresik, hogy mivel lehetne itt a hippik nyarát borús ősszé változtatni.

Annyit azért nyugodtan kijelenthetünk, hogy a most fiatal, vagy felnövő, vagy örök fiatal vagy épp korosodó korosztálynak nagyon is sokat segített a Sziget. Persze, mindig a „régi” Sziget. Kinek-kinek melyik régi…

Sokat segített nekünk tájékozódni Európában is, és ami a legfontosabb, a vonatkozó európai fiataloknak is segített. Nem kell mást mondani, vagy hallani, hogy „Ja, nálunk van a Sziget.”, vagy a „Nem nálatok van a Sziget?” mondatokat. Legyen az francia, szlovák, pakisztáni vagy éppen japán, és megvan az az amúgy nehéz közös hang.

Ennyi elég is. Több nem kell.

Persze a misztikus „kimutatható a GDP-ben” vagy az ellenpont a „ha annyira veszteséges, akkor minek csinálják” dolgok is itt keringenek. Próbálva magukkal húzni a szürke felhőket a sárgult leveleket összehordó széllel, vagy épp oszlatni a vihart.

Ez van: olyan mintha egy cég állandóan zargatná az ügyfeleit meg az alkalmazottait, hogy ha nem jön be újabb meló, vagy ha nem érkezik meg a fél éve kiállított számlázás akkor annyi és nincs tovább.

Nem kell ez!

Ha csak azért van, hogy már most beszéljünk róla, akkor oké, de arra jobb lenne az, ha már most olyan fellépőkről adhatnánk hírt, hogy azonnal szaladna mindenki elővételben megvenni a jegyét.

Nem szaladok megvenni a jegyem, mert lehet elmarad például a mangalicák kimenetele vagy a gasztro-túristák meg nem jósolható bejövetele miatt.

Csak annyit kérnék, kérnénk, hogy ne riogassanak, legyen megtartva rendesen.

Köszönöm!

Horváth Kornél

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>