Április 12-én, szombaton kerül sor a Mandibular fémjelezte I. Vérnyúl fesztiválra a Showbarlangban. Az esemény több szempontból is jelentős: a Mandibular immáron féléves, és most bemutatják első anyagukat, az Angyaltest 2014-et. A megjelenés kapcsán készítettünk egy nagyobb lélegzetvételű interjút Horváth István Pityesszel, a zenekar énekesével, amelyből most kedvcsinálóként közlünk pár részletet. 

Az új Freshfabrik-klip, a Higher minden szempontból telitalálat volt, zeneileg és vizuálisan is. Milyen lesz az első Mandibular-videó és mikorra várhatjuk?

A Mandibularral úgy éljük meg a sikereinket, hogy naggyá vagyunk téve egy elég hamar kialakult, masszív törzsközönség által. Nagyjából, ugyanilyen attitűddel tudunk hozzáállni mindenhez, ami szükséges ahhoz, hogy még szélesebb körben ismerjenek meg minket. Nekünk nincs támogatónk, nincsenek gazdag szüleink, atom jól kereső állásunk. Amink van: a két kibaszott kezünk, lábunk, hangunk, a tudásunk, a dalaink, az ösztöneink, önzetlen baráti segítségeink, és szerintem az átlag zenekarokhoz képest egy sokkal lazább hozzáállásunk. Jelenleg azon dolgozunk (Gyapival – Rocktár stúdió), hogy mindenki számára elérhető legyen az Angyaltest 2014 című anyagunk, amely a következő két dalt tartalmazza: Angyaltest és Who leaves you alone. Nem kell megijedni a két dal nem lesz összesen 7 perc… mert darabja 7 perc!

Továbbra sincsenek szólók a Mandibular-számokban? Hogy sikerül mégis elnyújtani őket hét percre?

Szólómentesek maradtunk és lehet maradunk is. Azonban pont az előbb említett két dallal, illetve azok elkészítésével találtuk meg először a közös nevezőt. Én pedig kifejezetten kértem Norbit (Zámbó Norbert – gitár), hogy csempésszünk már a zenénkben harmóniát, hiszen, amit riffelve meg lehet csinálni, azt ő mocskosul megriffeli! És, kezdik felütni a fejüket a dallamok, amelyek gitárból jönnek! Wow!  Úgy gondolom, hogy így, most azt csinálhatunk a zenénkkel, amit akarunk. Ha négy és fél perc után be szeretnénk ültetni egy pszichedelikusabb részt akkor beletesszük, és az sem érdekel minket, ha ezzel hosszabb lesz a dal az átlagosnál. De, mi az átlagos? Barátaim, a Krokodil zenekar, grindcore-t tolnak. Nekik, a mi 14 percünk 2 dallal, 9 dal és egy koncert! De, visszatérve, nem az a hozzáállásunk a zenéhez, hogy intro, verze, refrén, verze, refrén, szóló, dupla refrén = rádió maximalizált 3:25 perc. A legrövidebb dalunk jelenleg is öt perc. És ebben kicsit én vagyok a makacs, de nem szeretném, ha átlagosak lennénk. És főleg nem a dalokban! A visszajelzések alapján, mindenki megriad, amikor hallja, hogy 7 perc ez a dal, 7 perc az a dal. Amikor pedig átélik, fel sem tűnik, hogy elcsentünk pikk-pakk 7 percet, úgy elrepül a témákkal az idő!

MANDIBULAR – Angyal test – ShowBarlang

Mesélj az I. Vérnyúl fesztiválról, bár már a neve is elég beszédes…

Valamit, mindig ki kell találnunk, hogy aktualitásban tartsuk a Mandibulart és hogy azok segítségét megköszönjük, akik szeretetükkel, baráti hozzáállásukkal támogattak minket. Ilyen ugyebár a Showbarlang és legénysége (vagyis a Jack Western zenekar), valamint Hajdú Ferenc, aki lehetőséget adott az első koncertünkre, és még rengeteget segített nekünk. Visszatérünk tehát közel fél év után, ünnepeljük a helyet, ünnepeljük magunkat, hogy hivatalosan fél évesek leszünk, de igazából, már egyévesek, ünnepeljük, hogy bemutatjuk az Angyaltest 2014-et, ünnepelünk, mert a Kotniehl zenekar is EP bemutatót tart vagy, mert együtt toljuk Vendetta Inc.-kel, akik barátaink. Vérnyúl azért, mert egy héttel húsvét előtt lesz a fesztivál. Tipikus Pista-hülyeség! Rock!

Belépő: 900 Ft.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>