A mostanság eléggé változékony felállású Smashing Pumpkins bejelentette, hogy Robin Diaz dobos helyére az alapító Jimmy Chamberlin kerül, aki már kétszer is kiszállt a zenekarból, de amúgy tagja volt Billy Corgan Zwan projektjének is.

A Smashing Pumpkins idén nyáron Marilyn Mansonnal turnézik, és ezeken a bulikon újra az egyik legenergikusabb, legütősebb rock dobos, Jimmy Chamberlin játszik majd. Chamberlin még 1988-ban csatlakozott az együtteshez, amikor már megvolt az alap trió, de Billy, James és D’arcy még gépdob-kísérettel léptek fel. A latin, brazil és jazz dobtechnikán nevelkedett Chamberlinre természetesen nagy hatást gyakorolt Keith Moon és John Bonham is, és ezek egyvelege adta ki a Smashing Pumpkins dobosának egyszerre feszes és lágy stílusát.

A ’93-as Siamese Dream sikerei hatására Chamberlin fejest ugrott a drogok világába, hogy aztán ’96 júliusában a zenekar billentyűsével, Jonathan Melvoinnal karöltve túladagolja magát. Ez utóbbival ellentétben, a dobos túlélte a heroinnal való játszadozást, de Corgan átmenetileg kirakta a bandából – a saját érdekében. 1998-ban engedték vissza, de 2000-ben az együttes feloszlatta magát. A rövid életű Zwan projekt után, a dobos megalapította a saját zenekarát, a Jimmy Chamberlin Complexet. Chamberlin 2006 és 2009 között újra Smashing Pumpkins néven dolgozott együtt Corgannel, de végül kilépett.

Hogy az amúgy sikeres üzletembert vajon mi vehette rá az újabb visszatérésre, azt nem tudjuk, talán csak hiányzott neki a Corgannel való zenélés, vagy nem akart kihagyni egy turnét Mansonnal…

The Smashing Pumpkins w Marilyn Manson- Ava Adore

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>