A Képzelt Város elvonult a Világ elől, hogy inspirációt gyűjtsön soron következő nagylemezéhez, az elzárt napok eredménye a hamarosan megjelenő Köd című nagylemez, melyről most ízelítőként itt a Védtelen.

A Képzelt Város már 11 éves, a kezdetek óta védjegyük a sötétebb gitárszólamokat meglágyító cselló. Eddig három nagylemezt és két EP-t készítettek. A legfrissebb Köd számai némiképp a 2013-as Anatolij borús hangulatát követik, míg hangzásban kicsit egységesebbek, lendületesebbek, mint a korábbi dalok.

„A lemezt ősszel kezdtük el összerakni, néhány napra elmentünk Upponyba, hogy ott csak ezzel tudjunk foglalkozni, mivel a mindennapokban mindenki elég elfoglalt. Ott sok dal váza kialakult, ezeket próbáltuk meg továbbfejleszteni később, de volt olyan szám, amely végül nem került az anyagra. Az előző lemezzel ellentétben most nem egy kimondott konceptlemezt készítettünk, még ha vannak is kapcsolódási pontok a számok között. Különbség továbbá, hogy a dalok általában rövidebbek a lemezen a korábbiakhoz képest. Ez a szám pont a kivétel, egy kicsit hosszabb, és nagyjából az elsők között készült el.”
Mesél a lemezfelvételekről Kovács Ákos András, a zenekar énekes-gitárosa.

Képzelt Város – Védtelen

És milyen az új dal?
„Zeneileg a Védtelen egy kicsit összetettebb, mint a többi lesz, de az egyes részek váltakozása miatt van talán egy sajátos íve, amit nagyon szeretünk. A szöveg is ilyesmi, vagyis hogy érdemes magunkat és egymást időnként visszarántani a földre, ha szükség van rá.
És sokszor van.”
- Fűzi hozzá Ákos.

A lemezbemutató koncert május 11-én, az A38-on lesz, ahol a spanyol Toundra és az osztrák Doomina társaságában lépnek fel.

Facebook-esemény

reklám

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>