A kaiforniai stoner alapzenekara, a Fu Manchu már huszonöt éve tolja a sivatagi rock ördögszekerét. Az évforduló alkalmából újra kiadott King Of The Road lemezt  a zenekar október 12-én teljes egészében eljátssza az A38-on.

A 70-es évekbe beleszerelmesedett, autómániás Scott Hill és társai nagyszabású turnéval ünneplik a jubileumot. Extra hosszú koncertjeiken természetesen eljátsszák legsúlyosabb számaikat is – lehet nincs még egy együttes, ami ennyit énekelt volna tuningolt verdákról, végtelen utakról és a vezetésről.

Bár az együttes rengeteg tagcserén esett át, különösen az első évtizedben, a Fu Manchu tizenegy lemezen át ugyanazt az emblematikus hangzást hozta. Súlyos riffek, zuhogó dobok, ugyanakkor mégis van benne valami a kaliforniai napfényből, szörfrockból, laza rock ‘n’ rollból. Minderről nyilván a mára megmaradt egyetlen alapító tag, Scott Hill tehet.

Fu Manchu – King Of The Road

Bár az elején a lemezeit elképesztő tempóban megjelentető Fu Manchu az utóbbi időben mintha visszaváltott volna hármasba (a tavalyi Gigantoidra öt évet kellett várni), a zenekar egyáltalán nem pihent. Túl a rengeteg mellékprojekten, a negyedszázados évforduló közledtével elkezdte újrakeverve újra kiadni a régebbi lemezeket. Most a sokak által kulcslemeznek tartott King of the Road van soron. A jubileumi turné alkalmából ismét megjelenik az album. A Fu Manchu a turné során – így az A38 Hajón is) extra hosszú, előzenekar nélküli koncerteket ad majd, amik első részében az életmű legjobbjait játssza, a második részben pedig előadja a teljes King of the Road albumot.

Jegyár: 4500 Ft, elővételben: 3900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón.
http://www.a38.hu/hu/program/fu-manchu-us

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>