Franz Nicolay akusztikus punkban utazik, gitárral, bendzsóval, meg tangóharmonikával. Tagja volt a kabaré-punk World/Inferno Friendship Society-nek, és a Hold Steady-nek, jelenleg is játszik a balkángypsy Guignollal és alapítótagja az Anti-Social Music-nak.

De közreműködött olyan előadókkal is, mint a Leftöver Crack, Bruce Springsteen, Agaisnt Me!, Star Fucking Hipsters, The Loved Ones, hogy csak egy párat említsünk. Szóval egyáltalán nem kezdő, de erről akkor is meggyőződhetünk, ha meghallgatjuk a szólólemezeit: a bemutatkozó Major Generalt, illetve a 2010-es Luck & Courage albumot. Mindkettő úgy szóló, hogy közbe nem csömörlesz meg az akusztikus gitározás egyhangúságával, mert az említett bendzsó, tangóharmonika és vendéghangszerek és -zenészek színesítik az egész lemezt.

Franz Nicolay “Jeff Penalty”

A szövegek történetmesélős versek, sokszor igen mély mondanivalóval, de nem hiába, mert Franz Nicolay publikál is ide-oda, és könyve is jelent meg. Szóval, ha érdekel egy picit másabb, nyugisabb, de változatos punk előadás, akkor érdemes less május 27-én elnézni a Szabad Az Á-ba. Pláne, hogy előzenekarként a Sommersault fog beteg, lo-fi post-pankot osztani.

http://franznicolay.com/
http://szabadaza.hu/

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>