Az idei Download fesztiválon Leicestershire rendőrei arc-szkennert használtak a beengedéskor, a Muse énekese, Matt Bellamy hangot is adott felháborodásának, amiért ilyen eszközökhöz folyamodnak az emberek tudtán kívül. A rendőrség szóvivője válaszolt a rocksztárnak.

A frontember az Uprising című szám közben küldte el az anyjába a rendőröket, amiért bejelentés nélkül szkennelgetik az emberek arcát.

MUSE download 2015 Matt Bellamy says f**k the Leicestershire police

A rendőrségi szóvivő erre az incidensre reagálva azt nyilatkozta, hogy a fesztivál területére való beléptetéskor valóban szkennelték az emberek arcát, de ennek a célja az volt, hogy a felvételeket összevessék az adatbázisukkal, így próbálván kiszűrni azokat a bűnözőket, akik zenei rendezvényekre specializálódtak.

A jelek szerint a technológia előbbre tart, mint a törvényhozás, a brit parlament ugyanis egyelőre még nem hozott rendelkezést arról, hogy a rendőrség használhat-e arc-szkennert közterületen.

Címkék:
 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>